Diplome četvrtoj generaciji AmChamps – mladi lideri promena

Učesnicima četvrte generacije programa „AmChamps – Mladi lideri promena“ 22. juna su u rezidenciji zamenika ambasadora SAD Nj.E. Kurta D. Donelia svečano uručene diplome, čime je okončan prvi deo programa u kome su ove godine učestvovala 22 studenta pod mentorstvom 22 uspešna mlada menadžera kompanija članica Američke privredne komore – najveće nezavisne poslovne asocijacije u Srbiji.

Kurt Doneli

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) ovaj program pokrenula je 2014. godine sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne edukaciju i razvoj mladih ljudi. AmChamps program, pored mogućnosti prakse i stipendija, nudi i nova praktična znanja, mentorski rad, kao i dragocena iskustva i razgovor sa vrhunskim stručnjacima iz sveta biznisa.

„Izuzetna mi je čast da pozdravim i podržim ove mlade, talentovane ljude koji pokazuju da je u dinamičnom poslovnom okruženju kontinuirano učenje preduslov uspeha. Edukativni program „AmChamps – Mladi lideri promena“ pruža vam jedinstvenu priliku da o savremenom poslovanju učite od iskusnih menadžera i steknete kontakte koji mogu biti veoma važni za nastavak vaše karijere. Istovremeno, imate odgovornost da jednoga dana prenesete dalje ono što ste naučili od svojih mentora“, naglasio je zamenik ambasadora SAD Nj.E. Kurt D. Doneli.

U prvom delu programa učestvovala su 22 studenta

„Sa velikim zadovoljstvom čestitam svim polaznicima na uspešno završenom programu. Jedan od ključnih prioriteta AmCham-a je i reforma obrazovanja, te podsticanje saradnje univerziteta i privrede. Upravo zbog toga kroz AmChamps program, već četvrtu godinu za redom, ambicioznim i talentovanim studentima dajemo priliku da kroz mentorski rad sa menadžerima naših kompanija razvijaju svoje veštine i sposobnosti. Neizmerno mi je drago što je interesovanje za program iz godine u godinu sve veće. Mi tražimo volju, entuzijazam i upornost, a sve to smo prepoznali u vama, budućim liderima srpske poslovne zajednice“, istakla je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji.

U septembru sledi polufinale – studija slučaja koju obezbeđuje kompanija Coca-Cola Hellenic, a u njemu će učestvovati deset parova koji su tokom prvog dela programa ostvarili najbolje rezultate. Samo tri najuspešnija para imaće priliku da se takmiče za titulu pobednika programa.

Za sve finaliste obezbeđene su nagrade, a pobednički par četvrtog ciklusa dobiće punu stipendija Univerziteta Sheffield za pohađanje MBA programa i master studija.

Podelite ovaj tekst: