Dobit Dunav osiguranja 1,17 milijardi dinara

Dunav osiguranje je u prvih devet meseci ostvarilo rast premijskog prihoda.

dunav-osiguranjeAdekvatno su obračunate i ispunjene obaveze prema osiguranicima. Kompanija je ostvarila neto dobitak u iznosu od 1,17 milijardi dinara.

U prvih šest meseci Dunav je zadržao lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26 odsto. Vrednost likvidiranih šteta je 6,9 milijardi dinara.

Dunav je postigao značajan napredak u kvalitetu i obimu usluga, najviše u oblasti neživotnih osiguranja. To je povećalo interesovanje osiguranika za zaključivanje polisa, čiji je broj dostigao 1,5 miliona. To je za 3,9 odsto a više nego u istom periodu prošle godine. Dunav je potvrdio lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije u prvoj polovini godine sa tržišnim udelom od 27,4 odsto.

Fakturisana bruto premija na kraju septembra iznosila je oko 17,8 milijardi dinara, što je rast od 6,1 procenat u poređenju s istim periodom prošle godine.

Po visini premije, najveće tržišno učešće Dunav osiguranje je ostvarilo u osiguranju imovine od požara i drugih opasnosti 41,3 odsto, zatim u ostalim osiguranjima imovine, 40,6 odsto, osiguranjima od opšte odgovornosti 36,3 odsto i osiguranju od auto-odgovornost sa 34,8 odsto tržišnog učešća.

Podelite ovaj tekst: