Dobrotvorni bazar posvećen pomoći starim licima

Međunarodni Klub Žena Beograda krajem godine organizuje na Beogradskom Sajmu  tradicionalni Dobrotvorni Bazar, a ovogodišnji, 18. Bazar biće održan 1. decembra. Cilj ove akcije je, kao i prethodnih godina, prikupljanje sredstava za pružanje podrške onima kojima je najpotrebnija tako što se animiraju kompanije i ambasade da učestvuju i budu dobrotvori

Dobrotvorni bazar 2018

Prikupljena sredstva sa ovogodišnjeg bazara biće upotrebljena za poboljšanje kvaliteta života starih lica u Srbiji. Poziv za projekte-kandidate za dodelu sredstava prikupljenih na Bazaru otvoren je do kraja godine, a pravo učešća imaju nevladine, neprofitne, lokalne kulturne i volonterske organizacije, kao i one koje se bave organizovanjem različitih vrsta kurseva.

Na prošlogodišnjem Bazaru učestvovale su 32 zemlje uz podršku svojih ambasada, kao i mnoge kompanije koje su pružile tehničku i  logističku pomoć. Bazar je posetilo više od 2.500 građana. Prodajom doniranih proizvoda na štandovima, pojedinačnim novčanim donacijama i lutrijom prikupljeno je više od 32. 000 evra kojima je finansirano 11 projekata. Budući da je 2018. godina bila godina kulturne baštine, prednost su imali projekti koji se bave kulturnim nasleđem i tradicijom, a sredstva su raspoređena projektima koji kroz kulturne i kreativne aktivnosti sprovode integraciju marginalizovanih grupa.

Milica Lundin

”Od 27 prijavljenih projekata prošle godine, osam je dobilo punu finansijsku podršku, a tri donacije za nabavku opreme i materijala” rekla je predsednica Međunarodnog kluba žena Milica Lundin, supruga ambasadora Švedske u Srbiji. ”Prvi oktobar je Međunarodni dan starih lica i pozivam sve zainteresovane organizacije koje imaju predloge projekata namenjenih pomoći i podršci starima da konkurišu za dodelu novčane pomoći” rekla je Milica Lundin.

Bazarova jedinstvena lutrija nudi vredne nagrade, a scenski program ima živopisne nastupe amaterskih društava, međunarodnih škola i drugih izvođača sa pesmama i plesovima iz celog sveta.

Međunarodni klub žena je neprofitna organizacija koja okuplja supruge diplomata i biznismena iz 40 zemalja sveta koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Srbiji  radi promocije kulturnog dijaloga, dobre volje, solidarnosti i razumevanja. One uz ogromnu pomoć svojih “domaćih” članica kluba na Dobrotvornom bazaru rade volonterski sa ciljem da animiraju kompanije i ambasade da pomažući Bazar istovremeno predstave svoje zemlje Beogradu.

Podelite ovaj tekst: