Dodeljene nagrade na festivalu Kaktus 2018

Marketing mreža nagradila je organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na četvrtom nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija Kaktus 2018.

Nagrađeni za najbolje marketinške kampanje

Za nagrade je konkurisalo 132 projekta, što je rast od 6,5 odsto, u odnosu na prošlu godinu. Kampanja „Munchmallow – Priča za sebe“, koju je osmislila i realizovala agencija Ovation BBDO za klijenta Jaffa Crvenka, proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Ova kampanja osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Outdoor i Brand Awarness integrisana kampanja.

Agencija Ovation BBDO, sa 13 finalista i pet dobitnika, proglašena je Agencijom godine. Ova agencija osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – PRINT za kampanju Crno je Zaječarsko (klijent: HEINEKEN Srbija) i Adaptirana međunarodna integrisana kampanja za „Chipsy fudbalsku strast“ (Marbo Product).

Sa četiri dobitnika i šest finalista, Vip mobile proglašen je drugu godinu za redom Oglašivačem godine. Vip Mobile, sa agencijama partnerima, osvojio je nagrade u kategorijama Pojedinačni radovi – PR i Event za kampanju „Vip Kinoteka“. Agencija Leo Burnett i Vip Mobile osvojili su nagrade u kategorijama Pojedinačni radovi – Radio za kampanju „Žabalesku prepaid“ i Profitna integrisana kampanja za „Budi NEO“.

Agencija McCann Beograd osvojila je tri nagrade na festivalu KAKTUS 2018 u kategorijama Pojedinačni radovi – TV za kampanju „Svet koji još niste upoznali“ (mts), Inovativna integrisana kampanja i Cross Media integrisana kampanja za „The Red Tread“ (The Coca-Cola Company).

Agencija New Moment New Ideas Company i Hemofarm Fondacija nagrađeni su u kategorijama Pojedinačni radovi – Media i Neprofitna integrisana kampanja za kampanju „Red Ball“.

Kompanija Mercator S – IDEA osvojila je nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – BTL za kampanju „IDEA Dorćol“.

U kategoriji Pojedinačni radovi – Social Media nagrada je pripala agenciji Executive group i Atlantic Grupa – Grand Prom za kampanju „Grand Black’n’Easy Kolegende“.

U kategoriji Pojedinačni radovi – Mobile nagradu je osvojila kompanija AVON i agencija Saatchi&Saatchi za kampanju #čekiraj.

Direct Media i Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije odneli su pobedu u kategoriji Pojedinačni radovi – Viralni video za kampanju „Čuvaj se“.
Communis DDB i Bambi osvojili su nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – Content marketing za kampanju „Upecaj zlatnu ribicu“.

Universal Music Group & Brands – Western Balkans i Carlsberg Srbija nagrađeni su za kampanju „Tuborg Open 2018“ u kategoriji Pojedinačni radovi – Influencer marketing.

Kampanja „Matori developer“, agencije Likes & Cookies i HOOLOOVOO, nagrađena je u kategoriji Pojedinačni radovi – Digital.
LUNA TBWA nagrađena je u kategoriji Pojedinačni radovi – Direktni marketing za kampanju „Licem prema Novoj godini“.

Četvrta po redu nacionalna dodela godišnjih strukovnih nagrada izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade, koje se dodeljuju u 25 kategorija, konkurisalo je ukupno 25 agencija i 48 kompanija.

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučivao je stručni žiri koji su činili priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Podelite ovaj tekst: