Dodeljeni grantovi za razvoj poljoprivrede

Kompanija Delta holding donirala je 18. juna 7,5 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje, kroz projekat socijalnog preduzetništva, pod nazivom Zasad za budućnost

Šest udruženja, organizacija i zadruga dobilo je grantove za razvoj voćarstva, povrtarstva i uzgoj svinja, koji su pobedili na konkursu, a namera je da se pomagne socijalno ugroženim grupacijama stanovništva. Humanitarnoj organizaciji Caritas iz Šapca dodeljena je donacija u vrednosti od 1,8 miliona dinara, udruženju Novi mostovi iz Surčina iznos od 295 hiljada dinara, a grant u visini od 986 hiljada dinara uručen je zemljoradničkoj zadruzi Pro Femine iz Zdravčice, kod Užica.Udruženju građana Evo ruka iz Zemuna uručena je donacija od 1,7 miliona dinara, a pribojsko udruženje žena Sačuvajmo selo dobilo je grant od 896 hiljada dinara, dok je smederevskom Crvenom krstu pripalo oko 1,7 miliona dinara. Finansijska pomoć će biti dodeljena za nabavku materijala, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, savetodavnu pomoć, a postoji i mogućnost otkupa proizvoda.

Na uručenju donacija Miroslav Mišković, predsednik Delta holdinga rekao je da je ovo samo početak akcije koju će ubuduće razvijati kompanija.

Podelite ovaj tekst: