Dragan Filipović dobitnik priznanja „Planeta Biznis“

Najbolji menadžer u Srbiji u 2019. godini i dobitnik priznanja „Planeta Biznis“, po oceni redakcije Magazina Biznis, je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i generalni direktor Generali Osiguranja Srbija i predsednik Upravnog odbora Generali Osiguranja Crna Gora. „Planeta Biznis“ pripala je Filipoviću, za uspešno upravljanje kompanijom i doprinos razvoju industrije osiguranja u Srbiji


Radojka Nikolić,glavna urednica Magazina Biznis uručuje nagradu Draganu Filipoviću, na svečanosti 24. februara 2020. u beogradskom hotelu Crowne Plaza

U najkraćem, Dragan Filipović je menadžer koji je u prošlih 26 godina izgradio blistavu karijeru, radeći najpre u najvećoj domaćoj privatnoj kompaniji a potom u industriji osiguranja. Dragan Filipović (rođen 1968. g.), odmah posle diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, zaposlio se 1994. godine u Delta Holdingu i bio odgovaran za razvoj nekoliko različitih profitnih centara: Delta Auta od juna 1996. do septembra 1999; Delhema od septembra 1999. do septembra 2002; Delta Maxi Grupe od septembra 2002. do marta 2010.

 

 

 

 

 

 

Od 2002. godine rukovodi Delta Maxi Grupom do marta 2010. Tokom njegovog mandata Delta Maxi je postao BROJ JEDAN nacionalni trgovinski lanac, a širenjem poslovanja u Bugarskoj, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i postaje i regionalni trgovinski lanac.

Sa uručenja priznanja

Od marta 2010. do maja 2014. bio je podpredsednik Delta Holdinga za strateška partnersta, a potom zamenik generalnog direktora i član izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija od maja 2011. godine.

Dragan Filipović

Od januara 2016. godine, Filipović je predsednik Izvršnog odbora i generalni direktor Đenerali Osiguranja Srbija i predsednik Upravnog odbora Đenerali Osiguranja Crna Gora. Filipović je i član Generali Leadership Group, koju čini 200 najistaknutijih menadžera Generali grupe.

Kompanija Đenerali osiguranje, na čijem je čelu, zapošljava oko 1.500 ljudi u Srbiji. U prvih devet meseci 2019. Đenerali je ostvario premiju od 17 milijardi dinara što predstavlja rast od 4,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Sa tržišnim učešćem od 21,4 odsto  i ukupnom premijom od preko 21,4 milijardi dinara, Đenerali je druga najveća kompanija na srpskom tržištu osiguranja.

Moto Dragana Filipovića je: “Ciljajte prema mesecu, čak i ako promašite, završićete među zvezdama”

– Deo ove nagrade pripada i mojim zaposlenima, jer sam zagovornik timskog rada. Zato smo u prošloj godini imali rekordnu godinu, kada je reč o zadovoljstvu zaposlenih, ali i klijenata u Generali osiguranju – rekao je Filipović, zahvaljujući na uručenoj nagradi.

 

 

Podelite ovaj tekst: