Dun & Bradstreet preuzeo Bisnode, vodeću evropsku firmu za podatke i analitiku

Dun & Bradstreet kompanija (Njujorška berza (NYSE): DNB), vodeći svetski pružalac podataka i analitike za poslovne odluke, preko Dun & Bradstreet Holdings BV, danas je objavio da je završio preuzimanje kompanije Bisnode Business Information Group AB („Bisnode“), vodeće evropske firme za podatke i analitiku i dugogodišnjeg člana globalne mreže Dun & Bradstreet Worldwide Network, za 7.2B SEK.

Transakcija je zaključena kombinacijom približno 625 miliona USD neto gotovine i 6.237.089 novoizdatih običnih deonica u privatnom plasmanu. Bisnode Belgium NV, belgijska filijalala Bisnode, ostaće u vlasništvu Ratos AB.

“Želim da poželim dobrodošlicu našim kolegama iz kompanije Bisnode u tim Dun & Bradstreet. Ovo preuzimanje predstavlja divnu priliku za jačanje našeg portfelja i okupljanje snažnog talenta koji će nam omogućiti pružanje bolje usluge našim sadašnjim i budućim klijentima“, rekao je Entoni Jabur, generalni direktor kompanije Dun & Bradstreet.

Ova kombinacija vodećih i pouzdanih brendova biće podrška preduzećima tokom perioda u kojem su izazovi disruptivnog makrookruženja učinili podatke i analitičke uvide i prelazak na digitalno poslovanje još kritičnijim.

Ove udružene kompanije, koje zajedno imaju skoro 250.000 klijenata, sada će moći da pružaju rešenja koja će klijentima pomoći da prate rizik druge ugovorne strane kako bi minimizirali izloženost, i da istovremeno odobravaju odloženo plaćanje i ciljaju potencijalne solventne kupce od poverenja.

„U kompaniji Bisnode smo našli tim koji deli našu misiju pomaganja kompanijama da budu konkurentne, da rastu i napreduju. Mi u Dun & Bradstreet smo im pružali podršku kao članovima naše mreže Worldwide Network, a sada smo spremni za sledeći korak na našem zajedničkom putovanju“, izjavio je Niraj Sahai, predsednik kompanije Dun & Bradstreet International. „Radujemo se proširenju u nove, atraktivne poslovne oblasti ključne za našu misiju i brzom povećanju naše ponude proizvoda u regionu u skladu sa našom strategijom rasta. Uz smernice našeg novooformljenog Međunarodnog strateškog savetodavnog odbora, u punom trku krećemo u realizaciju za trenutne i potencijalne klijente.“

Sa zatvaranjem transakcije, Dun & Bradstreet je osnovao Međunarodni strateški savetodavni odbor, oformljen radi podrške rukovodećem timu kompanije Dun & Bradstreet International pružanjem strateških saveta.

Međunarodnim savetodavnim odborom treba da predsedava Sahai, uključujući Jonasa Vistroma, izvršnog direktora za Ratos AB. Dodatna imenovanja u Odbor biće kasnije objavljena.

Kompanija će pružiti smernice za 2021. godinu i plan sinergije za Bisnode u četvtom kvartalu.

Dun & Bradstreet, vodeći svetski pružalac podataka i analitike za poslovne odluke, omogućava kompanijama širom sveta da poboljšaju svoje poslovanje

Podelite ovaj tekst: