„Dunav“ putno osiguranje za ceo svet

Kompanija „Dunav osiguranje“ prva će na tržištu Srbije od 1. oktobra za sve destinacije u svetu ponuditi polisu putnog osiguranja, koja uključuje i rizik od kovida 19, a polisa će biti bez vremenskog ograničenja za povratak. Obezbedili su kompletno pokriće čak do sume od 35.000 evra, ukoliko se ostvari bilo koji rizik, uključujući i kovid 19.

Ivana Soković

Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“ je istakla da je Kompanija “Dunav osiguranje” u jeku pandemije od virusa korona, uz polisu putničkog zdravstvenog osiguranja za osiguranike, obezbedila pokriće od koronavirusa, odnosno od kovida 19 za sve zemlje Evrope, Rusiju, Tursku i Ujedinjenje Arapske Emirate, zbog potreba  osiguranika.

„Dunav osiguranje“ savetuje građane i osiguranike da, ukoliko nije neophodno, ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije. Polise se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Dunav osiguranja“ i onlajn, preko sajta, gde je obezbeđeno 15 procenata popusta.

Za sedam dana boravka u inostranstvu polisa putničkog osiguranja sa pokrivenim rizikom od kovida košta oko 1.200 dinara, a cena zavisi i od zemlje u koju se putuje.

Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inostranstvo zaključili su sa „Dunavom“ polisu putnog osiguranja, a od toga se 70 posto njih odlučilo i za osiguranje od finansijskih troškova u slučaju obolevanja od kovida 19.

„Dunav osiguranju“ podneto je oko 5,4 hiljade odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 miliona dinara odštete.

Polisa putnih osiguranja – zdravstvena knjižica u inostranstvu

 Marija Stojanović iz Užica pre putovanja u Tursku uplatila je dopunsko putničko zdravstveno osiguranje za kovid koje joj je pomoglo jer se ispostavilo da je u Turskoj bila pozitivna na testu.

Marija Stojanović

„Morala sam neodložno u toku pandemije za Tursku, uzeli smo polisu putničkog zdravstvenog kod „Dunav osiguranja“ koja pokriva i kovid 19, što nam je bilo jako bitno. Testirana sam po sletanju u Tursku i utvrđeno je da sam pozitivna. Odmah su me hospitalizovali i ostala sam da ležim u bolnici jer kao stranac apsolutno nigde nisam mogla da krenem“, izjavila je ona.

Kaže da je ka Srbiji mogla da krene tek pošto je dobila prvi negativan rezultat testa i ukazuje na to da su troškovi lečenja bili jako veliki.

„Dunav“ je opravdao moje poverenje

„Ali moje troškove snosilo je „Dunav osiguranje“, i to za polisu koja me je koštala oko 1.300 dinara. Po povratku u Srbiju u najkraćem mogućem roku, možda je prošlo dva-tri dana, meni je šteta bila nadoknađena i sve je bilo OK“, rekla je Stojanović.

Dodala je da joj je „Dunav osiguranje“ u roku od 2-3 dana platilo apsolutno sve troškove lečenja u Turskoj.

„Moja poruka svima je da apsolutno treba da se uzme polisa putničkog zdravstvenog osiguranja koja košta 1.300 dinara, jer apsolutno ne znate šta sve može da se dogodi“, rekla je Stojanović i dodala da se kod „Dunava“ osigurala jer je godinama njihov osiguranik i u njih ima poverenje.

 

Podelite ovaj tekst: