EBRD odobrila Addiko banci 10 miliona evra za MSP

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 miliona evra, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) i podršci velikim preduzećima.

Danijel Berg i Vojislav Lazarević

Evropska banka za obnovu i razvoj naglašava da ovaj sporazum potvrđuje dosadašnju dobru saradnju sa Addiko grupom i Addiko bankom a.d. Beograd.

„Veoma smo zadovoljni podrškom Addiko banke malim i srednjim preduzećima, kao i kompanijama koje se bave izvozom i zadovoljstvo nam je da uz pomoć Trade Finance programa pružimo podršku banci u daljem razvoju na srpskom tržištu“, rekao je Danijel Berg, generalni direktor EBRD-a za Srbiju.

„Nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja, što potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu. Ponosni smo na to što smo postali siguran partner u ovom zajedničkom poduhvatu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj“, rekao je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank Beograd.

Sredstva iz pomenute kreditne linije su namenjena za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.

Podelite ovaj tekst: