EBRD povećala kreditnu liniju Eurobanci

U okviru TFP programa (Trade Facilitation Programme), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je Eurobanci povećala kreditnu liniju za podsticanje trgovine u Srbiji, sa 20 na 50 miliona evra.

ebrd-logoPovećanje finansijske podrške i kreditnog limita deo je dobre saradnje ugledne finansijske institucije sa Eurobankom i rezultata ostvarenih u programu. TFP promoviše međunarodnu trgovinu i okuplja više od 100 partnerskih banaka u 27 zemalja u kojima EBRD investira. Ukupne investicije veće su od 1,5 milijardi evra. Eurobank se programu TFP priključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozne aktivnosti klijenata. EBRD je proglasila Eurobanku za najaktivniju emisionu banku u Srbiji u 2014. i 2015. godini.

Henri Rasel, direktor EBRD zadužen za finansijske institucije na zapadnom Balkanu je izjavio:,,Drago nam je što nastavljamo saradnju sa Eurobankom i na taj način podržavamo međunarodnu i regionalnu trgovinu u Srbiji i na zapadnom Balkanu. Povećana kreditna linija će pomoći Eurobanci da efikasnije ispuni finansijske potrebe klijenata i proširi njihove aktvinosti. Od toga će cela ekonomija imati koristi.’’

Eurobanka ima ukupnu aktivu 72,7 milijardi evra, više od 16.000 zaposlenih i mrežu od oko 900 ekspozitura u Grčkoj i inostranstvu.

,,Izuzetno smo počastvovani što nas EBRD vidi kao pouzdanog i stabilnog partnera, a to je i veoma važna poruka za sve klijente koji su uspešno realizovali projekte iz ovog programa,” rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Podelite ovaj tekst: