Edukativni program „AmChamps – Mladi lideri promena“

Četvrti ciklus edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri kompanija, članica Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), otvoren je 25. januara.

Sa otvaranja četvrtog ciklusa edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, u hotelu Metropol u Beogradu

„Povezivanje akademskih institucija i korporativnog sektora ključno je za poboljšanje uspeha obrazovnog sistema i smanjenja nezaposlenosti. Upravo zbog toga je uvođenje dualnog obrazovanja jedan od ključnih prioriteta Ministarstva prosvete“, rekla je Ana Langović Milićević, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Američka komora, kroz edukativni program „AmChamps“, studentima daje ono što im je najpotrebnije, a to su veštine koje se mogu steći samo u praksi. Mlade u Srbiji potrebno je ohrabriti i pružiti im mogućnost da kontinuirano rade na ličnom i profesionalnom usavršavanju.

„AmChamps“ je jedinstveni edukativni program osmišljen da studentima i menadžerima omogući da kroz rad u mentorskim parovima razviju poslovne veštine i znanja koja će im pomoći da dođu do prvog zaposlenja, odnosno da napreduju u karijeri. Tokom godinu dana zajedničkog rada učesnici prisustvuju radionicama i predavanjima na kojima osim saveta dobijaju i konkretne zadatke.

U edukativnom programu „AmChamps“ do sada je učestvovalo 63 studenata, koji su po njegovom okončanju dobili priliku da naučeno usavršavaju kroz praksu u kompanijama članicama AmCham-a.

„Zahvaljujući ovom programu studenti mogu da čuju iskustva menadžera multinacionalnih i domaćih kompanija i da iskažu sve svoje sposobnosti. Na taj način oni stiču neophodna znanja i veštine koje im pomažu da se prilagode potrebama tržišta rada u Srbiji“, izjavila je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham- a u Srbiji.

Na svečanom otvaranju programa održan je i speed dating, na kojem je svakom studentu dodeljen mentor. U četvrtoj generaciji programa su 22 odabrana akademca i isto toliko mladih menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji. Program je takmičarskog karaktera, a najbolji polaznici dobijaju vredne nagrade, poput stipendije za MBA i Master studije na Univerzitetu Sheffield.

Podelite ovaj tekst: