EKO Srbija donirala pet miliona dinara za borbu protiv korona virusa

EKO Srbija, mreža benzinskih stanica, donirala je pet miliona dinara za nabavku medicinske opreme sa namerom da podrži napore za sprečavanje širenja bolesti COVID-19

Podrška zdravstvenom sistemu

Kao vitalna pomoć, dva miliona dinara donirano je Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, za kupovinu potrebnih supstanci i reagenasa u svrhu testiranja pacijenata na COVID-19.

Drugi deo donacije u iznosu od tri miliona dinara namenjen je za kupovinu respiratora, ključnih medicinskih instrumenata potrebnih u borbi sa najtežim slučajevima bolesti COVID-19.

Na ovaj način, EKO Serbia se pridružila inicijativi UNICEF-a u Srbiji u naporima da se pruži podrška Vladi Srbije u borbi protiv virusa korona.

Ova donacija ima za cilj da doprinose društvenoj zajednici i da podrži zdravstveni sistem Srbije.

EKO Srbija pridružila se na ovaj način i drugim kompanijama iz Hellenic Petroleum grupe, u nastojanju da pruži podršku zdravstvenom sistemu u oblastima prevencije, dijagnostike i lečenja obolelih, u svih šest zemalja u kojima grupa posluje.

Benzinske stanice EKO Srbija kompanije ostaju otvorene kako bi pružile podršku svim našim vozačima tokom vanrednog stanja, dok su paralelno preduzete sve neophodne mere za zaštitu kako zaposlenih, tako i kupaca, jer su bezbednost i zdravlje ljudi prioritet.

Podelite ovaj tekst: