Ekonometar i Magazin Biznis obeležili 15 godina izlaženja

Časopisi Ekonometar i Magazin Biznis obeležili su 24. februara u Beogradu, 15 godina izlaženja i uspešnog rada

Nagrađeni i gosti na svečanosti

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista o značaju ovih ekonomsko-poslovnih časopisa govorio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Za jubilarni broj Magazina Biznis, predsednik PKS dao je ekskluzivni intervju i najavio konkretna rešenja za privredno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana, koje se očekuje u 2020. godini. Osvrt na ekonomska kretanja u Srbiji u prošlih 15 godina, dali su Marko Čadež, „lice sa naslovne strane” najnovijeg broja Magazina Biznis i Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije koji je bio „lice sa naslovne strane” prvog broja Magazina Biznis, pre 15 godina.

U razgovoru sa Radojkom Nikolić, glavnom urednicom i osnivačem ovih časopisa, ocenjeno je da je tokom prošlih 15 godina srpska ekonomija ostvarila značajan napredak, ali da je još mnogo toga ostalo da se uradi. Pogotovo ako se želi veća stopa ekonomskog rasta, od sedam odsto godišnje, tokom narednih deset godina, kakav je predložila i Svetska banka Novom agendom rasta za Srbiju.

Na svečanosti su dodeljena i priznanja “Planeta Biznis” a dobitnici su ove godine: Dragan Filipović, generalni direktor Đenerali osiguranja, Zoja Kukić, programska direktorka za razvoj startapa „Digitalna Srbija”, kao i osiguravajuća kompanija DDOR osiguranje NOVI SAD, za najviši iznos sredstava za razvoj razvoj društva i lokalne zajednice (oko 900.000 evra) u 2019. godini. Priznanja su dobili i Zorica Selaković, vlasnica kompanije „Dezert” Čačak i Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Podelite ovaj tekst: