Emil Tedeski na Ekonomskom fakultetu: Smoki, Cedevita, Kokta su nadnacionalni brednovi

Predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tedeski održao je gostujuće predavanje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na temu “Izazovi brend menadžmenta u kanalima marketinga na Zapadnom Balkanu”

Emil Tedeski

Objasnio je da prostor bivše Jugoslavije doživljava kao jedinstvenu celinu koja deli zajedničku istoriju i kulturu, bez obzira na sukobe iz prošlosti, a da brendove kompanije kao što su “Kokta”, “Grand”, “Smoki”, “Štark”, “Cedevita”, “Argeta” smatra nadnacionalnim. Tedeski je govorio o razvoju Atlantik grupe u poslednjih 28 godina, na koji se način se kompanija menjala, ali i o tome koji su ključni momenti u njegovoj karijeri.

Tedeski je kroz interakciju sa studentima podelio svoje iskustvo, ali i savete kako da započnu svoju karijeru. Otkrio je koji su, prema njegovom mišljenju, najbitniji koraci kada se bira profesionalni put.

“Na prvom razgovoru za posao recite Želim u prodaju! jer ćete na taj način dobiti set veština uz pomoć kojih ćete sutra olako vladati bilo kojom drugom kategorijom u biznisu – marketingom, finanasijama startegijom… Prodavac je kompanija u malom, zato je bitno da na početku svoje karijere probate i ovladate prodajnim veštinama”.

Prvi čovek Atlantik grupe rado svoju priču deli sa studentima, pa je tako pre Ekonomskog fakulteta, govorio studentima na univerzitetima Harvard, Stenford, London School of Economic i London School of Business, ali i na fakultetima u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Splitu, Osijeku…

Podelite ovaj tekst: