Er Srbija dobro poslovala u prvoj polovini godine

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije, objavila je 24. jula operativne rezultate za prvu polovinu 2017. godine, sa porastom u svim ključnim operativnim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu. Avio-kompanija je prevezla 1,12 miliona putnika tokom prvih šest meseci, što je povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine (1,08 miliona).

Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 1,93 milijarde (u poređenju sa 1,67 milijardi).

Er Srbija dostigla je prosečnu iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto u prvoj polovini 2017. godine pokazujući povećanje od 3 procentna poena u odnosu na 2016. sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto.

Kargo prevoz avio-kompanije zabeležio je značajan dvocifreni rast od 54,6 odsto, sa 2.988 tona pošte i tereta prevezenih u prvoj polovini 2017. u poređenju sa 1.932 iz prethodne godine. U visokih 88,78 odsto slučajeva letovi su iz sedišta Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla polazili na vreme.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je: „Naš operativni učinak u prvom polugodištu bio je značajan u svim aspektima, sa porastom broja putnika i kargo prevoza u odnosu na prošlu godinu. Nastavili smo da uvodimo nove proizvode i usluge tokom ovog perioda tako što smo u našu flotu uskotrupnih erbas aviona ugradili nova sedišta i poboljšali naše sisteme za prodaju, ukrcavanje i prijavljivanje na let (check-in) zahvaljujući Sabre platformi. Ove promene osmišljene su da osnaže poslovanje u vrlo konkurentnom okruženju.

Nedavno smo proslavili 90. godišnjicu naše avio-kompanije i ponosni smo što rastemo i osnažujemo našu poziciju kao omiljena avio-kompanija u Jugoistočnoj Evropi.“

Prelazak Er Srbije na Sabre platformu u prvoj polovini 2017. bio je poslednji korak na dugoj listi tehnoloških inovacija usmerenih na dalje unapređivanje iskustva gostiju, uključujući uvođenje Wi-Fly- a, usluge bežičnog interneta na letovima na uskotrupnim erbas avionima.

Putnici na letovima Er Srbije u avionima erbas A319 ili A320 mogu da koriste besplatnu Elevate Play uslugu, koja im omogućava da strimuju filmove, najnovije serije i muzičke albume sa top lista na svojim električnim uređajima, bez dodatnih troškova.

Podelite ovaj tekst: