Erste Card Club preuzima Diners Club International

U Beogradu je 23. novembra potpisan Ugovor o kupoprodaji udela između kompanija SKB Capital iz Luksemburga i Erste Card Cluba (ECC), čije je sedište u Zagrebu. Time će ECC steći 100 odsto vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade iz Beograda i Diners Club International Mak iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro iz Podgorice i DC Travel iz Beograda.

erste-card-club-logoDiners Club International, kao davalac franšize, podržava transakciju i odobrava prenos licence na ECC, kao i razvoj Diners Club brenda i poslovanja na tim tržištima. Završetak transakcije i konačan prenos poslovnih udela očekuje se u prvom kvartalu 2017. godine, nakon ispunjenja formalno pravnih uslova, kao i odobrenja regulatornih tela.

„ECC će na tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije doneti nova platna rešenja iz Diners Club palete proizvoda i time obogatiti ponudu franšiza u ove tri zemlje. Prednosti spajanja franšiza na regionalnom nivou, kao i veliki potencijal za proširenje poslovnih mogućnosti i uspeha, osetiće svi učesnici u poslovanju franšize, kao i naši partneri. Besprekoran servis i usluga na koji su klijenti iz Srbije, Crne Gore i Makedonije navikli u toku višedecenijskog poslovanja Diners Cluba u ovim zemljama ostaće prioritet i u narednom periodu, a klijentima će biti dostupno više izbora kada su u pitanju proizvodi, usluge i pogodnosti za plaćanje Diners Club karticama“, naglasio je Obrad Sikimić, koji će narednih pet godina obavljati dužnost predsednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade.

Podelite ovaj tekst: