Eurobank i EBRD potpisale Ugovor o kreditnoj liniji u vrednosti od 2,9 milijardi dinara

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.

Šarlot Ru, EBRD i Slavica Pavlović, Eurobank

Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru.

„Eurobank od samog početka svog poslovanja u Srbiji strateški podržava razvoj malih i srednjih preduzeća. Njihova uloga je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Šarlot Ru, generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu, EBRD, rekla je: „Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa Eurobank Srbija i što zajednički možemo da plasiramo ovu novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća. Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem.“

Sa ciljem da bude pouzdan partner domaćoj privredi, Eurobank kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća. Dugogodišnji je partner i članica EBRD Eurobank posluje u Srbiji od 2003. godine i danas je među vodećim stranim investitorima i finansijskim organizacijama u zemlji sa ukupnom aktivom od 1,69 milijarde evra i kreditnim portfolijom od preko 1,22 milijarde evra (na dan 31.12.2020.). Nakon više od 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Eurobank svojim klijentima nudi širok dijapazon standardnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. Poslovna mreža Eurobanke sastoji se od 80 ekpozitura i 5 centara za rad sa privredom na glavnim poslovnim, kulturnim i istorijskim lokacijama.

Više informacija o Eurobank na adresi www.eurobank.rs.

Podelite ovaj tekst: