Evolucija Visa Brenda putem čulnog raspoznavanja

Sasvim novi ton Visa transakcija prvi put biće predstavljen u globalnoj reklamnoj kampanji povodom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu 2018

Visa (NYSE:V) objavila je 12. decembra paket senzorskih elemenata brendiranja koji će Visa brend pratiti u univerzumu povezanih uređaja sa mogućnošću plaćanja.

Ovi novi zvuci, animacije i vibracioni signali označiće izvršenu transakciju Visa-om, u digitalnoj i fizičkoj prodaji. Novi Visa zvuk premijerno će biti predstavljen u globalnoj reklamnoj kampanji povodom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu 2018.

“Već 60 godina Visa brend je globalni simbol za inovacije, brzinu, poverenje i sigurnost”, rekla je Lynne Biggar, chief marketing and communications officer u kompaniji Visa. Kako načini plaćanja imaju sve značajniju ulogu u obavljanju trgovine, slogan “Svuda gde želite da budete” dobija širi smisao za naš brend. Inovativni oblici plaćanja nastavljaju da menjaju svet, a naš paket senzorskih elemenata brenda korisnicima pruža sigurnost kakvu znamo da žele da imaju svaki put kada koriste Visa.”

Istraživanja pokazuju da Visa brend univerzalno označava poverenje, sigurnost i razumevanje dostupnih opcija za plaćanje. U nedavnoj Visa studiji, 71 posto ispitanika smatra da je vebsajt siguran kada je Visa logo vidljiv i time pruža veću verovatnoću za obavljanje transakcije 1.

U digitalnom okruženju, isprepletanom povezanim prenosivim uređajima, senzorski elementi Visa brenda dizajnirani su tako da izazovu istu emociju, čak i u okruženjima gde tradicionalni Visa logo nije vidljiv.

Značaj senzorskog brendiranja

Obimno istraživanje sprovedeno u osam zemalja s ciljem da se identifikuje uticaj senzorskog brendiranja na percepciju Visa brenda i partnera kompanije pokazalo je:

  • 83 posto 2 ispitanika kazalo je da su zvuk i animacije pozitivno uticali na njihovu percepciju Visa brenda
  • 81 posto ispitanika 2 reklo je da bi imalo pozitivniju percepciju trgovca koji koriste zvuk ili animacije
  • Visa ton koji traje manje od sekunde 2 , odaje utisak brzine i pogodnosti
  • U industriji oglašavanja, tehnologije koje omogućavaju opipljivost izazivaju osećaj “sreće” i “uzbuđenja” kod potrošača 1

Visa senzorsko brendiranje će 2018. godine biti dostupno kao paket za razvoj softvera (SDK) u okviru Visa Developer platforme, kao i kroz Visa Ready program koji odgovara zahtevnijim upitima za integraciju. Takođe, Visa za 2018. razvija i pilot programe sa nacionalnim trgovcima i dobavljačima hardvera za POS.

Podelite ovaj tekst: