Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija u Beogradu

Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva privrede, organizacija Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement Serbia), kao deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, organizuje EVROPSKO TAKMIČENJE NAJBOLJIH UČENIČKIH KOMPANIJA u Beogradu, od 16. do 19. jula.

Najveći evropski događaj u oblasti preduzetničkog obrazovanja biće održan na različitim lokacijama u Beogradu. Očekuje se oko 500 gostiju iz cele Evrope, kao i visokih srpskih zvaničnika koji će pokazati svoju podršku promociji preduzetničkog duha mladih.

„Učenička kompanija“ je najpoznatiji program globalne mreže Junior Achievement Worldwide koji se zasniva na principu „učenje kroz rad“ – učenici pod nazorom obučenih nastavnika mentora stvaraju kompaniju, razvijaju je i zatvaraju u toku jedne školske godine. Oni su sve vreme uključeni u razvoj i vođenje svojih kompanija, sa realnim proizvodima i uslugama, takođe im je omogućeno da zarađenim novcem sami upravljaju.

Važan deo programa je učešće učeničkih kompanija na lokalnim, regionalnim i nacionalnim takmičenjima na kojima se javnost upoznaje sa višemesečnim radom kompanija a učenici imaju priliku da testiraju veštine i znanja koja su stekli u oblasti prodaje, prezentacije, marketinga, komunikacije.

Svake godine, više od 300 000 evropskih srednjoškolaca prođe kroz iskustvo vođenja svoje učeničke kompanije, a najbolji među njima kao nacionalni predstavnici učestvuju na evropskom finalu.

Članice evropske mreže Junior Achievement održavaju dugu tradiciju organizovanja događaja koji okupljaju srednjoškolce sa celog kontinenta.

Najznačajniji i najpoznatiji događaj je Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija koje na jednom mestu okuplja srednjoškolce, nastavnike, predstavnike biznis sektora i goste iz 37 zemalja Evrope. Biti domaćin ovakvog događaja je stvar prestiža i dobre reputacije unutar mreže.

Čast da organizuje 29. po redu evropsko takmičenje u 2018. godini ukazana je Srbiji odnosno organizaciji Dostignuća mladih.

Velike svetske kompanije poput Delta Airlines, FedEx, AT&T, ManpowerGroup, Citi Foundation kao i nacionalne Oracle i TeleGroup, pružile su snažnu podršku ovoj manifestaciji ukazujući na kretivni i preduzetnički potencijal takmičara.

Beograd će tokom jula zaista biti evropska prestonica znanja u oblasti preduzetništva. Pozivamo vas da medijski ispratite Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija, i time date svoj doprinos prepoznavanju važnosti održavanja ove manifestacije u prestonici Srbije.

Podelite ovaj tekst: