Indijac Velajan Subiah proglašen za EY Preduzetnika godine za 2023., na svečanosti u Monte Karlu

Indijac Velajan Subiah - je Preduzetnik godine za 2023. (Foto: EY/Instagram)

Indijac Velajan Subiah – je Preduzetnik godine za 2023. (Foto: EY/Instagram)

U četvrtak, 6. juna 2024. godine u Monte Karlu, Vellayan Subbiah, Tube Investments of India, Cholamandalam Investment and Finance Co. Ltd. proglašen je za EY Svetskog Preduzetnika za 2023. godinu na svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 51 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 47 zemalja, koji posluju u 30 industrija, saopštila je kompanije EY Srbija.

Cholamandalam Investment and Finance Company Limited (CIFCL) je kompanija koja nudi širok spektar finansijskih usluga uključujući zajmove i investicione usluge. Stvarajući 65.000 mikro tržišta od teritorije Indije, Velajan Subiah implementirao je novu strategiju određivanja cena zasnovanu na riziku u svojoj kreditnoj organizaciji, poboljšavajući finansiranje za klijente sa tradicionalnim poteškoćama u zaduživanju. Ovakvo predviđanje rezultiralo je time da danas mnoge porodice sa nižim i srednjim prihodima imaju rešeno stambeno pitanje. Uz pružanje malih kredita i podršku mladim zajmoprimcima, Vellajan je učinio CIFCL drugom po veličini nebankarskom finansijskom kompanijom u Indiji.

Pored toga, kao izvršni potpredsednik Tube Investments of India (TII) u vlasništvu grupe, preokrenuo je dugovima opterećen CG Power za godinu dana i trenutno proizvodi električna vozila, testira medicinski potrošni materijal i predstavlja pionirsku maloprodaju bicikla u Indiji, kako bi poboljšao pristup jeftinom prevozu. Sve ovo je učinilo TII jednom od vodećih indijskih inženjerskih kompanija, čije su akcije porasle za 600% za četiri godine.

Delegacija Srbije koja je u Monte Karlu prisustvovala proglašenju EY Preduzetnika godine

Delegacija Srbije koja je u Monte Karlu prisustvovala proglašenju EY Preduzetnika godine

Na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine Srbiju je predstavljao Vukan Simić, osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker, koji je prethodno osvojio nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine za 2023. u konkurenciji 35 kandidata. FishingBooker je jedna od najuspešnijih domaćih start-up kompanija, koju je 2013. godine osnovao Vukan Simić, diplomirani softverski inženjer. To je platforma koju koriste rekreativni ribolovci kako bi rezervisali pecarošku turu za bilo koju destinaciju u svetu, za koju postoji ponuda. Kompanija FishingBooker je specijalizovana on-line putnička platforma, tj. agencija softverskog tipa, koja pomaže rekreativnim ribolovcima  da brzo i lako na klik isplaniraju pecarošku turu za sebe ili grupu ljudi.

„Već dvanaestu godinu Republika Srbija ima svog predstavnika na Izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Ispred kompanije EY Srbija, bili smo domaćini Vukanu na ovoj svetskoj smotri preduzetništva“ – izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

„Velika mi je čast što sam učestvovao u ovogodišnjoj trci za EY Svetskog Preduzetnika godine i što sam bio okružen neverovatnim preduzetnicima iz 47 zemalja sveta. Mogućnost da sa njima razmenim ideje i iskustva zaista je nesvakidašnja. Zahvaljujem EY timu i našoj delegaciji na podršci tokom ovog izuzetno značajnog iskustva“, rekao je Vukan Simić.

Program EY Svetski Preduzetnik godine koji organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young), podržava razvoj preduzetništva i inovacija, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast i izgradnju boljeg poslovnog okruženja.  Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji su prisustvovali, navodi se u saopštenju za medije kompanije EY Srbija

 

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More