Feza Tan predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Feza Tan je imenovana za predsednicu Izvršnog odbora Unikredit Bank Srbija. Na ovoj funkciji nasledila je Čilu Ihas, koja karijeru nastavlja izvan Unikredita.

Feza Tan

Feza Tan je karijeru počela u turskoj Japi Kredi banci, članici Unikredita, 1993. Godine, kao junior u Odeljenju kredita za privred. Posle dve godine postala je analitičarka u okviru tog Odeljenja. Godine 1997, Feza je imenovana za menadžerku za upravljanje problematičnim plasmanima u okviru Korporativnog i projektnog finansiranja, gde je osnovala prvi tim za projektno finansiranje u Turskoj. Od 2001. godine je obavljala funkciju direktorke Odeljenja za problematične plasmane za privredu i komercijalne kredite, da bi 2009. godine preuzela poziciju direktorke Odeljenja korporativnih i komercijalnih kredita koje je vodila sve do 2013. godine kada je imenovana za direktorku Sektora korporativnog i investicionog bankarstva. Feza je bila članica Kreditnog odbora i članica Izvršnog odbora u lizing i faktoring kompanijama, kao i u tri inostrane podružnice Japi Kredi banke. Ona je u Unikredit Banku Srbija došla sa pozicije direktorke Sektora korporativnog i investicionog bankarstva koju je obavljala u Japi Kredi banci, gde je bila i članica Izvršnog odbora.

Feza Tan ima diplomu iz ekonomije sa Univerziteta Boazići iz Istanbula i diplomu za upravljanje rizicima Poslovne škole iz Mančestera.

Karlo Vivaldi, direktor Unikreditove Divizije za poslovanje u Centralnoj i istočnoj Evropi, je povodom imenovanja izjavio: „Uveren sam da će se Feza Tan, zahvaljujući impresivnom iskustvu koje je sticala 25 godina u Japi Kredi banci, veoma brzo uklopiti u lokalno tržište i omogućiti nastavak uspešnog poslovanja Unikredit Banke Srbija”.

Podelite ovaj tekst: