Finansijsko-tehnološki akceleratorski program RBI Elevator Lab

Raiffeisenbank Bulgaria, bugarski ogranak mreže Raiffeisen Bank International-a (RBI), započeo je fazu aplikacija za lokalni „Elevator Lab izazov”. Bugarski startapovi sada imaju vremena do 17. juna da prijave ideje i rešenja iz segmenata: napredna analitika, privredno bankarstvo, tehnologija u investiranju i trgovanju, iskustvo nove poslovnice, otvoreno bankarstvo i RegTech.

Osam banaka RBI mreže na području srednje i istočne Evrope podržavaju finansijsko-tehnološki akceleratorski program „Elevator Lab” širom grupacije putem lokalnih „Elevator Lab izazova”, čineći ga time najvećim finansijsko-tehnološkim akceleratorskim programom u regionu srednje i istočne Evrope. Pored Bugarske, finansijsko-tehnološki ekosistemi će takođe biti posebno podstaknuti putem lokalnih izazova u sedam zemalja, među kojima je i Srbija. Pobednici osam lokalnih „Elevator Lab izazova” dobiće „džoker ulaznicu” za polufinale konkursa „Elevator Lab” i tako će imati mogućnost da čak stignu i do finala TOP 15 u Beču u septembru.

Drugi krug konkursa „Elevator Lab“ širom grupacije počinje 1. maja 2018. „RBI je skoro 30 godina uspešna na području srednje i istočne Evrope. Stoga, znamo koliko ekonomskog i kreativnog potencijala ovaj raznoliki i dinamični region može da ponudi. Putem lokalnih izazova posebno želimo da podržimo eko-sisteme startapova u regionu i damo mladim komapnijama mogućnost da se takmiče na međunarodnoj pozornici sa globalnim finansijsko-tehnološkim kompanijama“, izjavio je Johan Štrobl (Strobl), predsednik RBI, o motivima koji stoje iza novog formata finansijsko-tehnološkog akceleratorskog programa. Iskustvo iz prvog kruga virtuelnog akceleratorskog programa „Elevator Lab” pokazala je da saradnja između startapova i RBI-a odgovara obema stranama. U roku od nekoliko meseci, razvijeni su pilot projekti sa pet startapova koji su učestvovali, a koji su sada u proširenom testiranju ili u fazi implementacije. RBI startapove smatra partnerima na jednakom nivou i svesno se odriče učešća u kapitalu u ovoj fazi. Zajednički cilj je da se bolje odgovori potrebama 16,5 miliona klijenata RBI-a, kao i da se iskoriste novi izvori prihoda putem korišćenja novih tehnologija i inovativnih proizvoda.

Faza apliciranja za konkurs „Elevator Lab” koji se odvija širom grupacije otvorena je od 1. maja do 24. juna. Startapovi mogu da se prijave na program preko veb stranice: www.elevator-lab.com. Za program koji se odvija širom grupacije, kao i za lokalne izazove, mogu da se prijave ideje i rešenja iz segmenata napredna analitika, privredno bankarstvo, tehnologija u investiranju i trgovanju, iskustvo nove poslovnice, otvoreno bankarstvo i RegTech.

Podelite ovaj tekst: