Fintel Energija širi poslovanje na tržište Rusije

Kompanija Fintel Energija, jedna od najznačajnijih investitora u obnovljive izvore energije u Srbiji, najavila je osnivanje kompanije u Rusiji – ”Fintel Russian Ventures”.

Ticijano Đovaneti

Kompanija će projektovati i upravljati sa dva projekta obnovljivih izvora energije u oblastima Uljanovski i Saratovski, u Volgskom okrugu. U prvom vetroparku, koji će biti podignut u industrijskom parku Novuljanovski, biće šest vetro turbina, od 4,2 megavata (MW), čija je ukupna instalisana snaga 25,2 MW. U taj projekat će biti uloženo 32 miliona evra, a finanasiranje će se vršiti prema međunarodnim standardima. Radovi na novouljanovskom vetroparku, koji će proizvoditi 75,6 gigavatsati (GWh) energije godišnje, što je dovoljno da zadovolji potrebe oko 18.000 domaćinstava u Rusiji, biće završeni do kraja 2020. godine.

Drugi projekat, koji se nalazi u Saratovu, sastoji se od 65 vetroturbina, ima ukupni instalisanu snagu od 273 MW.

Kompanija Fintel Energija Group SPA, vlasnik kompanije Fintel Energija, planira da prikupi sredstva za finansiranje izgradnje ovih projekata u Rusiji putem emisije sedmogodišnjih obveznica.

“Izuzetno smo uzbuđeni što se širimo na tržište Rusije, gde vidimo veliki potencijal, a iskustvo koje imamo na Balkanu gde smo prepoznati i cenjeni, biće dragoceno “, rekao je Ticijano Đovaneti (Tiziano Giovannetti), direktor Fintel Energija.

Podelite ovaj tekst: