Fondacija Divac i USAID donirale opremu za Narodnu kuhinju

Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirale su 23. novembra opremu vrednu milion dinara za Narodnu kuhinju Crvenog krsta u Subotici.

Vrednost donirane opreme je milion dinara

Vrednost donirane opreme je milion dinara

Donacija će omogućiti najvećoj narodnoj kuhinji na teritoriji Vojvodine da priprema dodatnih 400 obroka dnevno. Narodna kuhinja priprema 1.100 obroka dnevno, duže od 20 godina. Zahvaljujući donaciji,u kuhinji će pripremati 1.500 obroka dnevno za članove lokalne zajednice i migrante. Povećanjem kapaciteta kuhinje za pripremanje i isporuku većeg broja obroka za subotičke porodice, Grad Subotica unaprediće kvalitet socijalnih usluga.

Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotice izjavio je:
“Donaciju će omogućiti da veći broj porodica u našem gradu ima pristojan i redovan obrok što će doprineti unapređenju kvaliteta njihovih života.”

Sredstva za ovu donaciju Fondacije Ana i Vlade Divac obezbeđena su u okviru USAID-ovog projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu. Osamnaestomesečni projekat sprovodi se u opštinama Šid, Subotica, Tutin, Sjenica, Preševo, Dimitrovgrad i Lajkovac.

Podelite ovaj tekst: