Fortenova grupa potpisala Povelju o raznolikosti

Fortenova grupa je u saradnji s Hrvatskim poslovnim savetom za održivi razvoj potpisala Povelju o raznolikosti za sve segmente poslovanja i operativne kompanije u Hrvatskoj i regionu.

Povelju su potpisali Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe i dr.sc. Mirjana Matešić, direktorka Hrvatskog poslovnog saveta za održivi razvoj. Ovo potpisivanje usledilo je nakon što se nedavno Fortenova grupa i formalno pridružila HR PSOR-u i UN Global Compactu, najvećoj svetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Usvajanjem Povelje o raznolikosti, Fortenova grupa se obavezala na javno podržavanje i razvijanje raznolikosti u svim svojim radnim sredinama, operativnim kompanijama i poslovnom okruženju.

„Važno je naglasiti da je potpisivanje Povelje o raznolikosti, logična nadogradnja naše predanosti održivom razvoju. Izrazito sam ponosan na brzinu kojom je Fortenova grupa u vrlo kratkom periodu učinila ključne iskorake u prihvatanju održivog poslovanja i njegovih vrednosti; od našeg Etičkog kodeksa, pristupanja HR PSOR-u i UN Global Compactu, pa sve do danas kada smo potpisali Povelju o raznolikosti. Održivost i raznolikost temeljne su vrednosti Fortenova grupe i sastavni deo naše korporativne kulture,“ rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom potpisivanja Povelje o raznolikosti.

Dr.sc. Mirjana Matešić, direktorka Hrvatskog poslovnog saveta za održivi razvoj, tom prilikom je izjavila: „Drago nam je da je Fortenova grupa potpisivanjem Povelje o raznolikosti javno u ime svih zaposlenih prihvatila odgovornost za primenu raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu u svim svojim kompanijama. Raznolikost je jedan od glavnih alata za postizanje inovativnosti i kreativnosti koje su potrebne više nego ikad kako bismo ostvarili transformaciju prema održivosti“.

Podelite ovaj tekst: