Frančesko Faela, generalni direktor za jugoistočnu Evropu Tetra Paka

Tetra Pak®, svetski lider u rešenjima za preradu i pakovanje hrane, nedavno je postavio Frančeska Faelu (Francesco Faella) na mesto generalnog direktora poslovanja kompanije za oblast jugoistočne Evrope. Frančesko je zamenio Mariju Krasilovec (Maria Krasilowez), koja je prešla na novu poziciju u Tetra Paku.

Frančesko Faela

Frančesko Faela

Sa 20 godina radnog iskustva u industriji ambalaže namenjene prehrambenim proizvodima, Frančesko na ovo radno mesto stupa sa sobom donoseći bogato iskustvo u rukovođenju i operativnom upravljanju. Poseduje master poslovne administracije za rukovodioce i master elektrotehnike. On je radno iskustvo stekao u oblasti razvoja i upravljanja proizvodima, marketingu i prodaji i u oblasti tehnike.

Pre preuzimanja nove pozicije u regionu jugoistočne Evrope, Frančesko je bio na brojnim rukovodećim mestima u Tetra Paku, među kojima su mesto direktora Sektora za portfelj klastera za Evropu i centralnu Aziju, kao i mesto direktora Sektora za proizvode u globalnoj organizaciji kompanije.

„U poslovnom okruženju koje pruža sve veće izazove, za nas je i dalje imperativ da obezbeđujemo takva rešenja za ambalažu i preradu hrane koja će biti u skladu sa najvišim standardima bezbednosti namirnica. Verujem da Tetra Pak može imati ključnu ulogu u snabdevanju proizvođača namirnica i napitaka takvim proizvodima i uslugama kojima će doprineti njihovoj uspešnosti. U saradnji sa klijentima, mi ćemo širiti posao i grabiti nove prilike. Veoma sam uzbuđen i čast mi je što preuzimam na sebe ovu novu ulogu i unapred se radujem što ću biti na kormilu budućeg rasta i razvoja kompanije u regionu jugoistočne Evrope“, izjavio je Faela.

Frančesko Faela će posao obavljati u Beograda, a vodiće poslovanje svih 14 tržišta kompanije u regionu jugoistočne Evrope, od kojih su najveća Srbija, Grčka, Hrvatska i Rumunija.

Podelite ovaj tekst: