FRANSOA EDUARD DRION, CRÉDIT AGRICOLE SRBIJA: Snažno ćemo podržati privredu Srbije

Učestvujemo u ovogodišnjem programu kredita subvencionisanih od strane države za poljoprivredne proizvođače, prerađivače i distributere. Takođe, pripremamo širok spektar novih proizvoda namenjenih poljoprivrednom sektoru kako bismo dalje podržali razvoj ovog tržišta

Fransoa Eduard Drion

Naša banka je više od tri godine poslovala pod imenom Meridijan banka. Standardi poslovne prakse u Crédit Agricole grupi veoma su zahtevni, i stoga, nakon što smo sproveli značajne promene u strukturi banke, rebrendirali i premestili više od 60 odsto naše mreže filijala, investirali u najnoviji bankarski softver i pružili našim zaposlenima efikasan trening, dostigli smo potrebne standarde poslovanja grupe. Tada nam je naša matična kompanija omogućila da budemo jedna od prvih institucija u celokupnom Crédit Agricole sistemu koja će uzeti ime brenda grupe kao svoje.

Ovako je odgovorio Fransoa Eduard Drion (François-Edouard Drion), predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija, na pitanje Magazina Biznis o tome zašto je tek sada, od oktobra 2009. godine, došlo do odluke da se u Srbiji posluje pod imenom Grupe Crédit Agricole i da se investira u nove kancelarije u Beogradu, iako su postali vlasnici novosadske Meridijan banke još pre tri godine, u septembru 2006. godine. U razgovoru za Magazin Biznis, prvi čovek Crédit Agricole Srbija govori o konkurenciji na srpskom bankarskom tržištu i o planovima za razvoj ove francuske velike finansijske grupacije. Kako naglašava Fransoa Eduard Drion, prelazak u nove i izuzetno dobro opremljene kancelarije u Beogradu, krajnji su rezultat rasta i razvoja Crédit Agricole u Srbiji. Ova banka nastoji da pruži bolje usluge svojim klijentima, naročito iz sektora privrede, pa je zbog toga otvorena i specijalizovana filijala za korporativne klijente.

• Koliko je u poslovanju Crédit Agricole grupe bila značajna Srbija u odnosu na ostale istočnoevropske zemlje u kojima grupa posluje?

– Od samog početka našeg prisustva u ovoj zemlji, Crédit Agricole je smatrao Srbiju kao jednu od privreda sa najvećim potencijalom u regionu. Širenje raznovrsnosti ponude bankarskih proizvoda uz druge kompanije iz grupe, poput lizinga i osiguranja, ilustruje činjenicu da je snažno prisustvo grupe u Srbiji planirano za dugoročno poslovanje.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: