Na sajmu FRUIT LOGISTICA u Berlinu veliko interesovanje za srpsko voće i povrće

(foto: Nina Mirković)

(foto: Nina Mirković)

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća FRUIT LOGISTICA 2022, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije predstavlja se 13 domaćih kompanija, saopštila je informativna služba PKS 6. aprila. Na Nacionalnom štandu Srbije srpski privrednici su već prvog dana sajma imali kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima a najviše je bilo zainteresovanih upita iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Velike Britanije, Poljske, Holandije.

Sajam FRUIT LOGISTICA u Berlinu otvoren je do 7. aprila, a ponudu svežeg voća i povrća predstavljaju iz Srbije: Select Fruit, Hladnjače Brestovik, Borovnica klub, Fruct Company, Ćirić agro, Forma BM, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar, Terra Optima. Ovaj međunarodni sajam odlična je prilika za proizvođače iz Srbije da steknu nove kontakte, dogovore poslove i povećaju izvozni učinak.

FRUIT LOGISTICA je jedan od najvećih svetskih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća koji se svake godine održava u Berlinu, Nemačka. Prošle godine na sajmu je bilo  3.334 izlagača iz 91 zemalje, a manifestaciju je obišlo preko 72.000 posetilaca iz 135 zemalja. Nacionalni štand Srbije posetila je i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković koja je razgovarala sa izlagačima o plasmanu svežeg voća i povrća, o prednostima ali i o izazovima sa kojima se suočavaju u poslovanju.

Podelite ovaj tekst: