Globalno predstavljene pobednice takmičenja „Uhvati ideju“

UN Women na svom globalnom sajtu predstavio inovativne devojčice iz Srbije. Anđela, Sofija i Mirjana dobar primer svim devojčicama u svetu.

UN Women (Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji) je povodom obeležavanja Svetskog dana devojčica na svom globalnom sajtu predstavio dobar primer devojčica iz Srbije, Anđele Ristić i Sofije Šemsović, učenica OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda, i Mirjane Ilić, učenice OŠ Sveti Sava iz Beograda. One su u aprilu ove godine na takmičenju „Uhvati ideju”, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, osvojile prvo i drugo mesto pokazavši kreativnost i inovativnost.

„Uhvati ideju“ je tradicionalno takmičenje koje se svake godine organizuje u okviru obeležavanja Međunarodnog Dana devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT), sa ciljem da se devojčice, osnaže prilikom odabira budućih profesija i ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.

“Ova objava na globalnom nivou je priznanje da ono što radimo već dugi niz godina ne prolazi neprimećeno. Prezadovoljne smo što su naše hrabre i inovativne devojčice predstavljene kao ugledni primer svim devojčicama u svetu. Naš cilj pri obeležavanju Dana devojčica u IKT i jeste pružanje dobrih primera kroz organizovanje niza događaja na kojima devojčice imaju priliku da, osim takmičenja, preko onlajn platformi ili uživo posete firme u sektorima koji nisu tradicionalno „ženski“ i kroz razgovore sa menadžerkama ili preduzetnicama steknu dodatna iskustva i znanja koja će im pomoći u izboru budućih zanimanja”, izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Podelite ovaj tekst: