Goran Kovačević, predsednik Upravnog odbora NALED-a

Novi predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj je Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, koji će zameniti Anu Brnabić, sada ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Sa sednice Upravnog odbora NALED-a

Sa sednice Upravnog odbora NALED-a

Novi članovi upravnog odbora su Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i Dragana Čukić, član UO ACES-a. Članovi koji su zadržali pozicije u UO su Stanka Pejanović, generalni direktor Gorenja, Aleksandar Ružević, generalni direktor kompanije Koka-Kola HBC, Ernst Bode, generalni direktor Meser Tehnogasa, Vojislav Genić, direktor SAP-a za javni sektor centralne i istočne Evrope i  Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Goran Kovačević je, na sednici Upravnog odbora , sa predstavnicima medija 29. u septembra Coca-Cola HBC, najavio novo izdanje Sive knjige propisa i pozvao građane i privredu da na sajtu NALED-a ukažu na biroratske procedure koje treba eliminisati i predlože rešenja. NALED je dao i ocenu rada Vlade u prethodnoj godini. “Prema najnovijim podacima Regulatornog indeksa Srbije (RIS) koji ocenjuje proces pripreme, donošenja i primene zakona, Vlada Srbije zaslužila je polovičnu ocenu (4,8 od maksimalnih 10), što predstavlja blagi napredak u odnosu na prethodnu godinu. Najbolju ocenu institucije su zaslužile za brzinu odgovora na upit privrednog subjekta i  dostupnost informacija od javnog značaja (7,5/10). Iako je rezultat usvajanja podzakonskih akata tri puta bolji, oblast sprovođenja zakona je i dalje najslabije ocenjena (3,1/10) s obzirom da različiti pravilnici i uredbe od značaja za privredu kasne u proseku 1.411 dana”

Domaćin skupa Aleksandar Ružević, istakao je ključne rezultate koje je Vlada ostvarila u saradnji sa NALED-om: „Ponosni smo što smo zajedno sa Vladom radili na uvođenju elektronskih dozvola, izradi Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije i unapređenju pozicije Srbije na Doing Business listi Svetske banke. Zahvaljujući tome investitori danas dolaze do građevinske dozvole za osam dana, bolja naplata poreza donela je dodatnih 40 milijardi dinara u budžet, a Srbija je 59. u svetu po konkurentnosti što je najbolji rezultat u poslednjih devet godina.“

Podelite ovaj tekst: