Gorenje fabrika u Valjevu proizvela sedam miliona frižidera

Gorenje fabrika u Valjevu od početka rada 2006. godine proizvela je sedam miliona frižidera, koje sa uspehom plasira na tržišta Srbije i širom sveta. Sedmomilioniti frižider, proizveden ove nedelje, uručen je Slavici Ristivojević, dugogodišnjoj radnici fabrike u Valjevu

Slavica Ristivojević je za trud i zalaganje nagrađena frižiderom

Prema tradiciji u valjevskoj fabrici, proizvode sa posebnom simbolikom, kao što je ovaj uručuju zaposlenim kolegama. Povodom uručivanja sedmomilionitog frižidera, Dejan Milutinović, direktor Gorenje fabrike aparata za domaćinstvo u Valjevu je istakao: ”Velika mi je čast da za izuzetno zalaganje, trud, kolegijalnost i posvećenost koju ulaže od početka rada u kompaniji, nagradimo našu dragu koleginicu Slavicu Ristivojević. Verujemo da uspeh kompanije počiva na zaposlenima. Gorenje i Slavica skoro 15 godina ispisuju istoriju izuzetnih rezultata u fabrici i zaslužni su što Gorenje Valjevo postaje centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi”.

”Iako jubilaran, sedmomilioniti frižider, za mene je više nego simboličan. Mojoj porodici i meni olakašaće brigu o kući i ulepšati porodični dom za dugi period pred nama. Srećna sam što su me kolege i najbliži saradnici izabrali za ovu nagradu, jer sa njima svakog dana delim mnogo više od zajedničkog posla, što potvđuju i trenuci kao što je ovaj”, rekla je  Slavica Ristivojević.

Valjevska fabrika posluje u okviru Gorenje Grupe i zapošljava 1.615 ljudi. Među vodećim je izvoznicima u Srbiji, a u 2018. godini ostvarila je prihod od više od 17 milijardi dinara od prodaje rashladnih uređaja na velikom broju tržišta od kojih su najveća u Srbiji, Nemačkoj, Rusiji, Češkoj i Mađarskoj.

Urucivanje jubilarnog sedmomilionitog frizidera

”Izgradnjom nove proizvodne hale, kapaciteta 750.000 uređaja godišnje, koju naš vlasnik Hisense planira u narednom periodu, zaposlićemo u narednim godinama još 1.000 radnika, sa kojima ćemo zajedno nastaviti da realizujemo ambiciozne poslovne planove”, rekao je Milutinović.

Kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, Gorenje veliku pažnju posvećuje odgovornosti prema zaposlenima, prilagođavanju radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, kao i razvoju zaposlenih.

 

 

Podelite ovaj tekst: