Gorenje omogućava praksu za učenike i studente

Učenici tehničkih škola, kao i student, u osam gradova Srbije stručnu praksu će obavljati u fabrikama “Gorenja”.

Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Beograd i Gabrijela Grujić,pomoćnica ministra prosvete potpisale su 7. decembra ugovor o saradnji po kojem će kompanija podržati obrazovanje i razvoj praktične nastave učeničkih kadrova u srednjim stručnim školama i na fakultetima.

Najavljeno je da će prva aktivnost koja će se realizovati biti praksa za učenike 10 stručnih tehničkih škola, kako bi stekli neophodnu praksu i upoznali procese servisiranja aparata Gorenja” kao i da, kako je rečeno, “lakše prođu kroz budući proces zapošljavanja nakon završene srednje škole”.

”Drago mi je da smo nakon usvajanja Zakona o dualnom obrazovanju prva kompanija koja potpisuje podršku programu. Ovim memorandumom definišemo i mnogo širu oblast saradnje i sa fakultetima i sa srednjim stručnim školama, čime omogućavamo da u procesu selekcije skratimo vreme potrebno za uvođenje novozaposlenih u procese rada, a time unapređujemo kvalitet usluge za naše korisnike”, rekla je Stanka Pejanović.

Prema rečima Gabrijele Grujić, u ovaj program pored srednjoškolaca, uključeni su i studenti na praksi u “Gorenju”.

”Veština upravljanja znanjima koju će mladi steći u saradnji sa Gorenjem biće nagrađena i stipendijama što takođe ukazuje da kompanija vrednuje, ceni i valorizuje učenicki i studentski doprinos u procesu učenja kroz rad”,najavila je Grujić.

“Gorenje” već ranije ima ugovore o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, Fakultetetom tehničkih nauka u Novom Sadu, Poljoprivrednim fakultetom u Zemunu i Ekonomskim fakultetom u Nišu.

Slovenačna kompanija u Srbiji ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku, zapošljava oko 2.300 ljudi, a prvi pogon je pre 11 godina otvorila u Valjevu.

Podelite ovaj tekst: