Gorenje pokrovitelj ”Gastro izazova Dunavskog regiona”

Opredeljena da ulaže u razvoj mladih talenata, Gorenje grupa, kao jedan od vodećih evropskih proizvođača aparata za domaćinstvo, ove godine bila je pokrovitelj takmičenja učenika, studenata i profesionalnih kuvara – „Gastro izazov Dunavskog regiona“.

Nagrađeni učenici regionalnog takmičenja

Takmičenje se za zemlje regiona prvi put održalo u okviru Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, od 5. do 7. oktobra. Gastro izazov Dunavskog regiona je okupio učenike iz srednjih i studente visokih škola iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Nagrađeni učenici takmičenja su: Luka Miletić kuvar Srednje škole „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, Franjo Požega kuhar Srednje ugostiteljske škole iz Opatije i Stefan Blagojević poslastičar Srednje škole “Svetozar Miletić“ iz Novog Sada.

Ove godine organizovan je i “Gastro kup Srbije“ koji predstavlja seniorsko takmičenje profesionalca. Takmičenja uz podršku Gorenja organizovali su Novosadski sajam, udruženje ZELENA DOLINA, Kulinarska federacija Srbije, Asocijacija kuvara Srbije, Kulinarska asocijacija Srbije i HoReCa asocijacija Kragujevac. Program je bio usmeren na unapređenje struke i edukacije mladih konobara i kuvara, kao i da širokoj publici približi kulinarske tehnike.

Goran Sorak, direktor marketinga kompanije Gorenje je izjavio: „Kompanija Gorenje podržava razvoj mladih zbog čega sarađujemo sa fakultetima i stručnim školama. Ovog puta, imamo priliku da podržimo buduće kulinarske majstore koji će svoja najbolja jela pripremati na vrhunskim Gorenje aparatima. Gorenje je brend prisutan već 67 godina u Srbiji ali i regionu i sinonim je za inovaciju i kvalitet, zbog čega nam je posebno drago da podržimo takmičenje u kojem učestvuju studenti i učenici iz regiona.“

Međunarodni sajam turizma proslavio je 50 godina postojanja, uz nov program usmeren na takmičenje mladih, učenika i studenata, ali i profesionalnih kuvara. Cilj je da se aktivno radi na unapređenju struke i edukaciji mladih konobara i kuvara, kao i da se širokoj publici približe kulinarske tehnike. Kompanija Gorenje je obezbedila elemente za takmičarske kuhinje. U sklopu sajma održao se i „Gorenje Gastro planet“ na kojoj je 10-ak ambasadora predstavilo gastronomsko nasleđe država kuvajući u kuhinjama koje je opremilo Gorenje.

Podelite ovaj tekst: