Gorenje premijum kućni aparati na tržištu Kine

Kompanija Gorenje, koja je nedavno postala deo kineske Hisense Group, lansirala je 5. novembra premijum kućne aparate na tržište Kine i na taj način proširila međunarodni portfolio u više od 90 zemalja širom sveta.

Franjo Bobinac predstavlja proizvode u Kini

Nekoliko meseci nakon što je postala deo Hisense Group, kompanija Gorenje ušla je na kinesko tržište bele tehnike sa inovativnim, tehnološki naprednim kućnim aparatima, koji pored vrhunskog dizajna, nude funkcionalnost i uštedu energije.

U toku prezentacije u Pekingu, kupcima, distributerima i medijima predstavljen je širok asortiman uređaja koji će biti dostupni u odabranim maloprodajama u Kini, dok će se dodatni dobavljači uključiti do kraja ove godine. Gorenje planira da svi uređaji budu u dostupni na većini prodajnih mesta u prvom tromesečju 2019. godine.

”U skladu sa sloganom Life Simplified, Gorenje je prepoznato kao lider u funkcionalnosti, inovativnosti i dizajnu – kompanija koja svojim kupcima nudi rešenja za pojednostavljen i kvalitetan život i neko ko diktira trendove u našoj industriji odličnim, prepoznatljivim i funkcionalnim dizajnom kojim se izdvajamo od konkurencije. Sigurni smo da će ovo biti slučaj i u Kini. Ulazak na ovo tržište velika je prilika za rast i globalno jačanje kompanije”, istakao je Franjo Bobinac, predsednik Upravnog odbora Gorenje grupe.

On je rekao da da je kinesko tržište zahtevno, ali kao deo Hisense Group, Gorenje je spremno na izazov i kompanija će ponuditi inovativne proizvode vrhunskog kvaliteta i kupcima u toj velikoj zemlji.

Gorenje je prvi proizvođač u svetu koji je uveo elektronsku kontrolu kućnih aparata na dodir, a diktiralo je i trendove u korišćenju staklenih i TFT monitora, kao i trend kućnih aparata u bojama koji su globalno popularni. Kompanija je ostvarila saradnju sa svetski poznatim dizajnerskim imenima među kojima su Pininfarin, Karim Rašid, Ora ïto, Filip Stark.

Podelite ovaj tekst: