Grčki Forthnet zvanično postaje deo United Grupe

Grčka telekomunikaciona kompanija Forthnet S.A. zvanično je postala deo United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje posluju i kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1. Ulazak United Grupe, sa sedištem u Holandiji, na grčko tržište predstavlja korak dalje u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatnog utvrđivanja pozicije lidera u telekomunikacionoj industriji u osam zemalja u regionu.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe izjavila je: “Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu našim kolegama iz kompanije Forthnet u porodicu United Grupe. Imamo ambiciozne planove za kompaniju, koji će biti sprovedeni sa novim menadžerskim timom. Forthnetov brend Nova je dobro pozicioniran u Grčkoj i vidimo mnogo poslovnih potencijala. Imamo priliku da na grčkom tržištu omogućimo više zabavnih i sportskih medijskih sadržaja, kako bismo podstakli rast usluga televizije. Uvereni smo da primenom naše stručnosti u oblastima kao što su medijski sadržaj i tehnologija, u kombinaciji sa širom telekomunikacionom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti svoje poslovne ciljeve“.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners, saopštila je u junu da je prihvatila početni udeo od približno 36 odsto u kompaniji Forthnet. Od tada je United Grupa povećala svoje vlasništvo na oko 80 odsto Do kraja godine, nakon što kompanija završi konverziju konvertibilnog duga, udeo United Grupe će porasti na približno 85 odsto.

Obavezna tenderska ponuda

U skladu sa grčkim propisima, United Grupa je ponudila minimalne obavezne uslove za otkup udela od manjinskih akcionara i očekuje se zvanična objava obavezne tenderske ponude (Mandatory Tender Offer – MTO), koja bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu 2021. godine.

Ako United Grupa stekne najmanje 90 odsto običnih akcija kompanije Forthnet po završetku MTO, kroz kombinaciju akvizicija u obaveznoj tenderskoj ponudi i / ili prava da otkupi udele od preostalih akcionara u skladu sa relevantnim zakonima i propisima, na kraju ovog procesa United Group će imati 100 odsto udela u kompaniji.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj – televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, sa oko 1.000 zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi svojim korisnicima više od 60 kanala putem brenda Nova.

Podelite ovaj tekst: