GSK predstavio godišnji CSR izveštaj

Britanska kompanija Glakso Smit Klajn (GlaxoSmithKline) predstavila je 1. oktobra Izveštaj o korporativnoj odgovornosti za Srbiju i Crnu Goru, u rezidenciji ambasadora Velike Britanije. Izveštaj su predstavili  Denis Kif, britanski ambasador u Srbiji i Milutin Delić, generalni direktor GSK za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Delić je naglasio da je, uprkos izazovima u poslovnom okruženju u 2014. godini, ostvaren napredak i u oblasti strateških prioriteta i u posvećenosti da kompanija radi odgovorno. Ova kompanija je u u proteklih pet godina donirala preko 75 miliona dinara u Srbiji  za unapređenje zdravlja kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih. Tokom majskih poplava, obezbeđena je hitna humanitarna pomoć za: 1,4 miliona dinara Crvenom krstu Srbije, Domu zdravlja Obrenovac 1,3 miliona dinara, dok je vrednost lekova i vakcina koje je Ministarstvu zdravlja stavljeno na raspolaganje 29 miliona dinara.

U oblasti etičkog pristupa kompanija GSK je u 2014. godini uvela novi model poslovanja i promenila način nagrađivanja prodajnih timova – njihov učinak se više ne meri u odnosu na prodajne ciljeve, već kroz procenu stručnog znanja i kvaliteta usluge koju pružaju zdravstvenim radnicima. GSK je prva kompanija koja je prekinula praksu plaćanja zdravstvenim radnicima da u njeno ime govore o GSK proizvodima.

U 2014. obeleženo je pet godina kako se u Srbiji u kontinuitetu sprovodi volonterski projekat “Narandžasti dan”, u okviru koga je sprovedeno ukupno 12 akcija za pomoć lokalnoj zajednici. Kroz „Narandžasti dan“ GSK omogućava svim svojim zaposlenima da jedan radni dan posvete volontiranju u svojoj zajednici u oblastima koje sami zaposleni predlažu i smatraju prioritetnim. Za „Narandžasti dan“ GSK-u je u 2014. treću godinu za redom uručena nagrada za korporativno volontiranje u Srbiji.

Iste godine kompanija GSK je proglašena za “Najboljeg poslodavca” u farmaceutskom sektoru u Srbiji, dok joj je za dugoročno partnerstvo i podršci onkološkim pacijentima u Srbiji uručeno prestižno „BELhospice“ priznanje.

Podelite ovaj tekst: