Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija Hemofarm obeležila je 59 godina uspešnog poslovanja. Prošlu godinu Hemofarm je završio rekordnom proizvodnjom od 5,6 milijardi tableta kada je ostvario i rekordnu prodaju, istaknuto je na tradicionalnom prijemu u vršačkoj fabrici

Ronald Zeliger na prijemu u vršačkoj fabrici

Hemofarmov uspeh u Srbiji prate i rezultati fabrika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori: banjalučki Hemofarm i dalje je lider u BiH uz rast prodaje od 18 odsto, dok je podgorički Hemomont ostvario rekordan obim proizvodnje u prošloj godini. U okviru Hemofarm grupe, u proteklih 12 meseci, između dva rođendana, zaposleno je 318 ljudi.

Moderni pogoni Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima te je, uz visoku stručnost kadrova, ova kompanija postala garant kvaliteta lekova za brojne evropske zemlje. Kao rezultat toga, u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena je iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone Hemofarma.

Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma, rekao je da spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga za njen uspeh.

„Hemofarm je, primera radi, pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve subjekte u lancu farmaceutskog snabdevanja. Bez pune primene ove direktive mi ne bismo mogli da izvozimo lekove na tržište Evropske unije, a Hemofarm je već od početka godine, pre zadatog roka, isporučivao lekove u skladu sa novim pravilima EU“, istakao je povodom rođendana kompanije Zeliger.

Za Hemofarm je važan svaki rezultat. Obim proizvodnje i prodaje glavni su pokazatelji uspeha svake kompanije, a u Hemofarmu su ponosni i na pojedinačne rezultate.

Uspeh koji lekovi i preparati postižu na tržištu, proces digitalizacije u našim laboratorijama, kao i brojni studenti, koji su po završetku školovanja zaposleni u Hemofarmu, učestvuje u građenju ukupnog uspeha kompanije.

Hemofarm je prošao dug put od kada je prvi proizvod izašao sa proizvodnih linija.

”Ulazimo u veliki jubilej – 60. godinu poslovanja. Mnogo novina smo pripremili za naredni period, sa namerom da slavimo prošlost, a radujemo se budućnosti“, rekao je Zeliger.

Podelite ovaj tekst: