Henkel i METRO obeležavaju Svetski dan vode UN

Povodom Svetskog dana vode Ujedinjenih nacija (UN), koji se tradicionalno obeležava 22. marta, METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa kompanijom Henkel, realizovaće brojne aktivnosti sa namerom da podignu svest o aktuelnom globalnom problemu – nestašici čiste vode i ohrabre kupce i zaposlene da daju doprinos očuvanju jednog od najvažnijih prirodnih resursa.

Oko 1,2 milijarde ljudi nema pristup dovoljnoj količini vode zbog suša i nestašica, a pored toga, 1,6 milijardi stanovnika na planeti nema pristup vodi zbog infrastrukturnih problema u različitim regionima u svetu.

Zbog toga se kompanije fokusiraju na smanjenje potrošnje vode i upravljanje otpadnim vodama u celom lancu vrednosti. Kompanija Metro će, u saradnji sa dobavljačima, kao i kompanija Henkel, usmeriti pažnju potrošača na proizvode, koji svojom upotrebom doprinose uštedi vode.

U zajedničkoj inicijativi, kompanije će kupcima ponuditi artikle koji imaju smanjen uticaj na potrošnju vode, uz dodatne savete na koji način svakodnevno svaki građanin može dati doprinos očuvanju ovog resursa.

Inicijativa će uključiti i zaposlene kompanija i kupce, da bi se poboljšalo održivo poslovanje i podigla svest o načinima doprinosa.

Skraćujući vreme tuširanja za jedan minut može da se uštedi i do 2.500 litara vode godišnje. Ako se zatvori voda, dok se stavlja šampon na kosu ili peru zube, izbegava prevelika upotrebu deterdženta i poštuju uputstva na pakovanju proizvoda, može se doprineti lepšoj budućnosti planete i potomstva.

Podelite ovaj tekst: