HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u oktobru

Ovan

Više nego ikad poželećete da se menjate. Slede vam ozbiljna razmišljanja i podvlačenja crta. Tražićete načine kako da sebe motivišete da se aktivirate, ali i kako da to drugi učine za vas. Ta podrška biće vam sada izuzetno značajna, jer vam poznanstva, veze ali i prijatelji mogu otvoriti mnoga vrata. Budite strpljiviji sa poslovnim saradnicima. Finansije se stabilizuju.

Bik

Ovo je aktivan period koji je pred vama. Iako ćete imati povremeno nekih napetih momenata sa kolegama i nadređenima, uglavnom ćete uspeti da sve ovo okrenete u svoju korist. U poslovnim partnerstvima – budite spremniji na prilagođavanje. Moguće su nenadane ponude, kao i otvorene poslovne šanse i to tokom druge dekade meseca. Finansijama nećete biti baš zadovoljni.

Blizanci

Odličan mesec u kome možete da ispravljate propuste. I nemoguće će biti moguće. Ali, čak i da vam se učini da ste sve uradili savršeno i da ne možete da napravite grešku – sve proverite tri puta. Ne prelazite olako preko nekih situacija, jer iako ih sada možete gurnuti u stranu, lako se može desiti da shvatite da ste se prešli. Sektor usluga ima priliku za lepu zaradu.

Rak

Nije baš neki mesec za posao. Odgovaraju vam postojeće obaveze i projekti i ne potencirate na nekim promenama. Povremeno ćete imati manjih trzavica sa poslovnim saradnicima. Ono što će vas okupirati jesu finansije. Mučiće vas dugovanja, imaćete pokušaje da refinansirate obaveze. Ukoliko vam duguju, tražićete da vam vrate novac, mada ni za to nije baš povoljan period.

Lav

Slede vam veliki preseci i promene. Nešto što ste pokrenuli ranije, sada ćete konačno i privesti kraju. Neke poslovne saradnje moraćete da postavite na drugačije osnove ili da izmenite uslove dogovora. Očekujte povremeno problem u partnerstvima. Mogući su i pritisci, ali ćete im odoleti. Privatni poslovi su trenutno u fazi reorganizacije. Finansije će biti promenljive.

Devica

Uprkos tome što vam je stabilnost u finansijskom segmentu vrlo važna, malo je verovatno da ćete uspeti da je postignete. Neka pitanja će se svakako prebaciti i za novembar. Ovaj period će biti vrlo dinamičan za vas i obilovaće sastancima. Nekima od njih ćete biti razočarani, ali drugi vam mogu otvoriti vrata neslućenih mogućnosti. Pazite da ne napravite greške.

Vaga

Za vas bukvalno rade tranziti planeta, jer će vaše polje ličnosti, kao i posla i novca, uz Mars koji vas dobrim aspektom podržava, otvoriti vrata da poboljšate, unapredite postojeći posao ili da se bacite na traženje novog. Imate šta da ponudite, a biće onih koji će želeti da vas saslušaju i
“kupe” vašu priču. Naročito budite oprezni sa novcem i na to na šta ga trošite.

Škorpija

Period je dobar da lako sklapate nova poslovna poznanstva, da budete u okruženju sa ljudima koji su vam važni, kao i onima koji vas podržavaju i koji vas guraju napred. Ostvarićete konekcije koje će vam otvoriti mnoga vrata i koje će vas pogurati svom snagom ka promenama. Vodite računa, imaćete manjih problema sa zaostalim obavezama i sitnije čarke sa ljudima sa kojima radite.

Strelac

Finansije vas opterećuju i teško da ćete do kraja meseca biti zadovoljni ovim segmentom. Očigledno je da ćete morati da zakoračite u novembar da stvari po ovom pitanju krenu da se sređuju. U poslovnom smislu ovo je mesec u kojem ste dosta povučeni, utišani, okupirani planovima, možda i opterećeni konkurencijom. Budite samo strpljivi i sačekajte promene koje su blizu.

Jarac

Pred vama je mesec u kojem se mogu dogoditi brojne poslovne promene, kako one koje priželjkujete, tako i one koje vam neće biti baš mile. Odnos sa onima koji su vas uvek do sada podržavali može da se promeni na gore. Neke nedoumice uspećete da rešite u drugom delu oktobra. Gledajte da ne reagujete previše ishitreno i grubo i ne donosite nikakve odluke na brzinu. Dva puta merite.

Vodolija

Mars u vašem znaku i dalje vas ludačkom brzinom gura ka novim poslovima. Neki od vas će tek sada u stvari shvatiti koliko vrede i počeće da stavljaju sebe na prvo mesto, a ne kao do sada – da se prilagođavaju drugima. Pojedine Vodolije će dobiti jednu izuzetnu poslovnu priliku. Za neke je izvesno unapređenje, bolja pozicija ili znatnije pojačanje na polju finansija.

Ribe

Na vas se natovarila ogromna odgovornost i cela planina obaveza. Izuzetno vam prija što svi gledaju u vas i upijaju svaku vašu reč, što vas smatraju osobom koja ume kada je posao u pitanju. Povremeno, međutim, nećete znati gde udarate i opterećivaćete se svakom sitnicom, što će vam donositi veliku energetsku iscrpljenost. Pred kraj meseca, sve se sređuje. Novac odlično.


U ovom broju još i …

  • METALAC DOMAĆIN PANELA INDUSTRIJA 4.0 – NOVA INDUSTRIJALIZACIJA SRBIJE: Inoviraj, automatizuj i digitalizuj – ili te nema
  • SAP WEST BALKANS O REŠENJIMA ZA UPRAVLJANJE KOMPANIJAMA Veštačka inteligencija će regrutovati kandidate za posao
  • ISKOSA GLEDANO: Žene i deca
  • ARTUR TUREMKA, GENERALNI DIREKTOR ZA TRŽIŠTA BALKANA, MASTERCARD Beskontaktna tehnologija u Srbiji raste 154 odsto godišnje
  • POSLOVNA SAZNANJA: Koliki može biti vaš subjektivni osećaj stresa
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (5): Kako se i kada pravi zaokret u poslovanju
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2018.
Podelite ovaj tekst: