Huawei izveštaj o održivosti za 2019. godinu

Podrška stabilnosti mreže i zajednička izgradnja bolje i održive budućnosti

Kompanija Huawei je objavila izveštaj o održivosti za 2019. godinu. Izveštaj objašnjava napredak koji je kompanija Huawei postigla tokom protekle godine u pogledu stabilnosti i bezbednosti mreže, smanjenja emisija, reagovanja na klimatske promene, implementacije svog akcionog plana za digitalnu inkluziju TECH4ALL i pružanja podrške ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Podrška stabilnosti mreže ostaje glavni deo društvene odgovornosti i misije kompanije Huawei. U vanrednim okolnostima, poput zemljotresa, tajfuna, cunamija, pa čak i oružanih sukoba, zaposleni u kompaniji Huawei ostaju u središtu krize kako bi obnovili komunikacijske mreže i podržali njihovo neometano funkcioniranje. U 2019. godini kompanija je radila na održavanju dostupnosti mreže tokom više od 200 velikih događaja i prirodnih katastrofa.

“Tokom protekle godine suočili smo se sa izazovima koje nikada ranije nismo videli. I bili smo snažni”, rekao je Liang Hua, predsednik kompanije Huawei. „Radili smo danonoćno kako bismo izbegli i zakrpili praznine u našem poslu, osiguravajući kontinuitet poslovanja i blagovremenu isporuku proizvoda i usluga našim kupcima. Pomogli smo pri uspostavljanju mreža vrednosti od stotine milijardi dolara u više od 170 zemalja. Osiguravanje stabilnog rada ovih mreža i pružanje najboljih raspoloživih tehnologija nije samo naša svrha, već je centralna tema naše društvene odgovornosti”.

Kompanija Huawei je otkrila i svoje dugoročne ciljeve za smanjenje emisije ugljenika, kružnu ekonomiju i obnovljive izvore energije, kao i svoj napredak u 2019. godini.

Radeći na smanjenju emisija, energetska efikasnost glavnih proizvoda kompanije Huawei poboljšana je za čak 22%. U 2019. godini kompanija je potrošila 1,25 milijardi kWh čiste energije, što je ekvivalent smanjenju 570,000 tona CO2.

Kako bi doprinela kružnoj ekonomiji, kompanija Huawei je posvećena maksimalnom iskorišćavanju resursa tokom životnog ciklusa proizvoda. Na primer, ponovo je upotrebljeno 86% proizvoda vraćenih kompaniji, a samo 1,24% njenog e-otpada je deponovano.

Kompanija Huawei radi i na većoj upotrebi obnovljivih izvora energije. Fotonaponska (PV) postrojenja izgrađena na kampusima kompanije Huawei imaju zajednički kapacitet od 19,35 MW, a tokom 2019. godine generisala su 13,57 miliona kWh električne energije. Kompanija u većem obimu primenjuje i svoje pametno PV rešenje, kao što je to slučaj sa PV postrojenjem od 300 MW u argentinskoj provinciji Huhuj. Ova PV postrojenja godišnje proizvedu 660 miliona kWh električne energije, što je dovoljno za napajanje 160.000 domova.

Kompanija Huawei posvećena je unapređenju digitalne inkluzije i radu na tome da digitalne tehnologije budu dostupne svima. Kompanija je 2019. godine lansirala rešenje RuralStar Lite, koje u velikoj meri smanjuje troškove izgradnje lokacije i povezuje više od 40 miliona ljudi u udaljenim mestima. Rešenje nudi mogućnost povezivanja na svim vrstama terena kao što su ravnice, brdoviti krajevi, pustinje i ostrva. Kompanija Huawei je takođe sarađivala sa svojim partnerima na izradi mobilne digitalne učionice DigiTruck, koja je pružila trening digitalnih veština za gotovo 800 Kenijaca koji žive u udaljenim regionima. U septembru 2019. godine kompanija Huawei potpisala je memorandum o razumevanju sa regionalnom UNESCO kancelarijom za istočnu Afriku. Zajedno će raditi na tome da se DigiTruck proširili na više zemalja i da digitalne veštine budu dostupne svim Afrikancima.

U izveštaju kompanija Huawei je navela da će informaciono-komunikacione tehnologije imati ključnu ulogu u postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i pozvala celu industriju da zajedno radi na promociji socioekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i dobrobiti čovečanstva.

“Kompanija Huawei veruje u otvorenost i saradnju za zajednički uspeh. Radimo sa industrijskim partnerima, poput naših dobavljača, kako bismo izgradili uspešan industrijski ekosistem”, rekao je Tao Jingwen, član upravnog odbora kompanije i predsednik CSD odbora kompanije Huawei. “Uvereni smo da možemo da prevaziđemo ove izazove. Držaćemo se ovog pravca poslovanja i nastavićemo da kreiramo vrednost za naše kupce i širu globalnu zajednicu.”

Izveštaj o održivosti za 2019. godinu na: http://www.huawei.com/en/sustainability/sustainability-report

Podelite ovaj tekst: