Ideje i saveti za startape kako da se suoče sa krizom nakon pandemije

 

Vojvođanska banka i OTP Grupa pozivaju sve startape iz Srbije, koji traže investicionog partnera, koji ne nudi samo kapital za finansiranje razvoja, već pomaže osnivačima firmi kroz široku mrežu i poslovnu ekspertizu, da se prijave do 6. maja na sledećem linku. za učešće na velikom evropskom startap događaju, koji će biti organizovan 8. maja

Privrednici i preduzetnici zabrinuti su u kojoj meri će pandemija imati efekta na njihove biznise, a procenjuje se da će najveći udar osetiti startapi. Zbog toga će im biti dragocena iskustva poznatih investitora i preduzetnika, koja će biti predstavljena na velikom startap događaju u organizaciji PortfoLion VC i Startup Europe Networksa.

Jedan od govornika će biti Zak Koelius, američki preduzetnik i investitor koji je uspeo da sačuva i unapredi porodični startap tokom krize 2008. godine. Nakon što je rešio veliki broj izazova sa kojima se startapi suočavaju, konačno je prodao biznis i postao investitor kompanije Cruise Automation, vredne milijardu dolara, koja je prodata General Motorsu. On će govoriti o tome kako se osnivači startapa mogu pripremiti za ekonomski pad, uz savete šta je potrebno za unapređenje otpornosti kompanije, ali i kako iskoristiti nove mogućnosti koje se pojavljuju.

Glavna obraćanja će biti proširena diskusijom o investicijama u toku i nakon krize izazvane pandemijom COVID-19 sa preduzetnicima i investitorima iz Centralne i Istočne Evrope, kao što su Andras Molnar (PortfoLion VC), Marvin Liao (investitor), Gyula Feher (Oktogon Ventures, prethodno Ustream) i Istvan Csanadi (Shapr3d).

PortfoLion VC bira podnosioce prijava, a idealni kandidat za prezentaciju ideje traži sredstva za validaciju poslovnog modela, unapređenje proizvoda i razvoj poslovanja. Preferirane industrije uključuju, ali nisu ograničene na e-trgovinu, velike podatke, IT infrastrukturu, finansijski softver, veštačku inteligenciju i mašinsko učenje.

Pet odabranih startapa će dobiti po pet minuta za prezentaciju svog rešenja, poslovnog modela i planova za rast, nakon čega će dobiti povratne informacije i savete od stručnog savetodavnog panela, koji čine Marvin Liao (investitor), Aurel Pasztor (PortfoLion VC ), Krisztian Flautner (Banzai Cloud) i Jimmi Fong (SEON). Događaj će biti emitovan na Hopin platformi.

PortfoLion je investicioni fond OTP banke i jedan od najvećih privatnih investitora u Centralnoj i Istočnoj Evropi. PortfoLion pruža kompanijama stabilnu finansijsku podršku kako bi olakšao njihov uspešan ulazak na tržište i međunarodnu ekspanziju. Fond upravlja sa više od 130 miliona evra i ima više od 20 kompanija u portfoliju.

 

Podelite ovaj tekst: