IFC: Eurobank dobitnik nagrade za najbolju emisionu banku u Centralnoj Evropi

Eurobank  je dobitnik  nagrade Najbolja emisiona Banka u Centralnoj Evropi u 2019. godini za partnerstvo u Globalnom programu finansiranja trgovine (GTFP), koju dodeljuje Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke

Godinama unazad, Eurobank zalaganjem doprinosi unapređenju saradnje sa IFC-om i predstavlja snažnog partnera Svetske banke u Srbiji, što potvrđuju nagrade za najbolje partnerstvo u okviru Istočne Evrope za 2014. godinu, kao i ovogodišnje priznanje za Najbolju emisionu banku u Centralnoj Evropi u 2019. godini.

„Strateško opredeljenje Eurobanke je snažna podrška privredi, koja dugoročno utiče na stabilnost bankarskog sektora u celini. Priznanje IFC-a nam mnogo znači, jer je ono potvrda naše posvećenosti širenju poslovanja klijenata, napretku srpske ekonomije i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao respektabilnim partnerima banaka i privrede u Srbiji,“ izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke i direktor Sektora za korporativno bankarstvo.

“Ova nagrada prepoznaje liderstvo naših partnera u pružanju usluga finansiranja trgovine na tržištima u razvoju. Finansiranje trgovine je ključni prioritet IFC-a, zbog snažnog uticaja koji ima na podsticanje ekonomske aktivnosti i razvoja“, rekao je Tomas Lubek, regionalni menadžer IFC-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Prema njegovim rečima, nagrada pokazuje izvrsnost Eurobanke u unapređivanju misije IFC-a u Srbiji. To je  podsticaj za partnera da dodatno poveća aktivnosti finansiranja trgovine u Srbiji.

Nagrada za Najbolju emisionu banku predstavlja potvrdu opredeljenja Eurobanke ka kontinuiranom unapređenju  ponude – od finansijskih usluga, preko savetodavne podrške, kroz umrežavanje i saradnju, do pažljivo osmišljenih proizvoda koji su krojeni prema potrebama klijenata.

Podelite ovaj tekst: