Interaktivne table za unapređenje nastave

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, i generalni direktor kompanije „Bambi“ Dragan Stajković, posetili su Osnovnu školu „Jovan Sterija Popović“, jednu od ukupno 50 škola kojima je brend Plazma kompanije „Bambi“ donirala interaktivne table za unapređenje nastave i kvaliteta obrazovnog vaspitanja.

Na času u Osnovnoj školi „Jovan Sterija Popović“

Tokom obilaska škole predstavnici Ministarstva, Koncerna „Bambi“ AD Požarevac, kao i kompanije „Moji brendovi“ u okviru koje Koncern posluje, imali su priliku da se uvere u prednosti interaktivne table, njenu praktičnu primenu na času, kao i da od nastavnika i đaka čuju utiske o savremenom načinu rada i predavanja.

Ministar Mladen Šarčević, zahvalio je kompaniji Bambi na vrednoj donaciji i poručio je da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da svaka škola dobije pametne table.

„Digitalizacija obrazovanja jedan je od najvažnijih priotiteta Ministarstva, jer upotreba savremene tehnologije menja pristup nastavi i učenju. Učenici koji su imali priliku da koriste pametne table bili su mnogo više motivisani i aktivni u nastavi, što znači i da su mnogo bolje savladali gradivo koje je bilo pred njima“, rekao je Šarčević.

Osnovna škola „Jovan Sterija Popović“ jedna je od 50 osnovnih škola širom Srbije kojima je kompanija „Bambi“ povodom 50 godina postojanja brenda Plazma donirala 50 interaktivnih tabli.

Ministar Šarčević i Dragan Stajković sa osnovcima

Dragan Stajković, generalni direktor kompanije „Bambi“, istakao je da ga raduje činjenica da je ova donacija ostvarila njihovu nameru da je nastavnici i učenici koriste za unapređenje znanja i razvoj svojih potencijala:

„Ponosan sam što je do sada jedna od najvrednijih donacija koje je Bambi dao u 50 godina postojanja, istovremeno i jedna od najvrednijih u obrazovni sistem Srbije, postala deo obrazovanja najmlađih generacija, baš kao što je i brend Plazma uvek bila deo odrastanja i deo svake porodice. Bili smo i ostaćemo primer uspešne i društveno odgovorne kompanije, koja konstantno ulaže u najmlađe generacije i njihov budući razvoj“.

Moderne interaktivne table predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, u novoj verziji sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.

Podelite ovaj tekst: