Investicije od čak 40 miliona evra u ovoj godini

Lider na farmaceutskom tržištu i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija Hemofarm obeležila je 61 godinu uspešnog poslovanja i tom prilikom najavila ovogodišnje planove da u pogone, novu opremu i primenu najnovijih standarda u ovoj industriji investira čak 40 miliona evra.

Od 2006. godine Hemofarm je deo Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je od tada do ove godine u modernizaciju njegovih pogona, opremu i nova postrojenja investirala oko 300 miliona evra. Novim ulaganjima od 40 miliona evra u ovoj godini, Štada i Hemofarm potvrđuju da je reč o jednom od najvećih i najpostojanijih investitora na ovim prostorima i značajnom privrednom partneru koji donosi najnoviju tehnologiju, najviše standarde i dobru poslovnu praksu.

Ovogodišnji plan predviđa investicije u poslovanje Hemofarma u Srbiji (pogone u Vršcu i Šapcu) od oko 28 miliona evra, u Bosni i Hercegovini (Hemofarm Banjaluka) skoro 10 miliona, dok će u dalje unapređenje poslovanja kompanije u Crnoj Gori (Hemomont u Podgorici) biti uloženo 1,5 miliona evra. Investiciona podrška planirana je i za nabavku nove opreme za laboratoriju u Temišvaru koja posluje u okviru Hemofarm grupe, a služi za sertifikaciju lekova koji se izvoze u zemlje EU.

Ronald Zeliger

Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, ova kompanija raste upravo zahvaljujući stalnom investiranju kao poslovnom modelu: „Hemofarm je veliki, jer proizvodi lekove za ceo svet, a rastao je i razvijao se upravo zahvaljujući redovnim investicijama, stalnim inovacijama u proizvodnji i neprekidnim ulaganjem u ljude i procese.

Činjenica da smo deo jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, razlog je našeg uspeha. Mi to vraćamo liderskom pozicijom na tržištu, rekordnom proizvodnjom u skladu sa principima održivog razvoja i maksimalnom količinom kvalitetnih lekova koji su dostupni u apotekama na tri kontinenta.

Koliko smo važan partner Srbiji i zemljama regiona dobro ilustruje situacija iz prošle godine kada smo na vrhuncu pandemije na delu pokazali šta znači briga o zdravlju ljudi kroz 24- časovnu proizvodnju, redovno snabdevanje tržišta i pacijente koji su mogli da računaju na naše lekove u svakom trenutku“.

Zaposleni u Hemofarmu dobrovoljno dali krvi

Zbog aktuelne nestašice krvi, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, na rođendan kompanije zaposleni u Hemofarmu dobrovoljno su dali krv u transfuziološkom autobusu koji je postavljen ispred ulaza u vršačku fabriku. Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi u Hemofarmu vrlo je aktivna, a zaposleni redovno doniraju krv.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kompanije i njenih radnika čiji je cilj pomoć zdravstvenom sistemu i društvu. U toku je i nacionalna kampanja Hemofarm fondacije „Nesalomivi“ za očuvanje mentalnog zdravlja u okviru koje je omogućena stručna podrška psihologa i psihijatara posredstvom besplatnog SOS broj 0800 001 002.

Podelite ovaj tekst: