Izložba o energetskoj efikasnosti u Dečjem kulturnom centru

U Dečjem kulturnom centru Beograda otvorena je izložba „Eko heroji za zelenu planetu“, na kojoj su prikazani radovi učenika i studenata iz cele Srbije na temu energetske efikasnosti, u okviru konkursa „Energetska efikasnost očima Mladih eko-reportera“.

Sa otvaranja izložbe „Eko heroji za zelenu planetu”

Autori radova su u foto, video i pisanoj formi prikazali kako racionalnim korišćenjem električne energije može da se doprinese zaštiti životne sredine.

Konkurs je deo projekta „Energetska efikasnost u Eko-školama“ koji sprovode strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i nacionalni operateri programa Mladi eko-reporteri, uz podršku Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“.

„Elektroprivreda Srbije“ u okviru društveno odgovornih aktivnosti značajnu pažnju poklanja očuvanju životne sredine i nastoji da ukaže na neophodnost racionalnog korišćenja energetskih resursa. U skladu sa tim, JP EPS se priklјučio projektu u koji je uklјučeno 37 Eko škola iz cele Srbije u kojima se od februara realizuju predavanja i radionice na temu energetske efikasnosti, a sve aktivnosti trajaće do jula ove godine.

Izložba je otvorena za posetioce do 8. juna, a ulaz je besplatan.

Podelite ovaj tekst: