Izložba u Dunavskom umetničkom izlogu

U Dunavskom umetničkom izlogu kompanije Dunav osiguranje, u Makedonskoj 4, traje prva samostalna izložba slika Milice Davidović, diplomiranog dizajnera tekstila. Postavka simboličnog naziva „Neograničeno“ obuhvata dvadesetak radova u batik tehnici mlade autorke.

Sa otvaranja izložbe u kompaniji Dunav osiguranje

”Tekstil je kao stvoren da se sa njim eksperimentiše, jer niti od kojih je sazdan skrivaju misteriju stvaranja, početka, beskraja. Mogućnosti su neograničene – od podloge za motiv do motiva na tkaninama za pozorišni kostim, savremenu modnu kreaciju ili ambijentalnu dekoraciju”, rekla je Milica Davidović na otvaranju izložbe 2. marta i dodala da je njen favorit postao batik, jedan od najstarijih načina oslikavanja tkanina. Potekao sa ostrva Java u Indoneziji gde je svaka kralјevska porodica imala svoje unikatne dezene, dok je stanovništvo u priobalnim delovima razvijalo mnoštvo motiva pod uticajem doselјenika iz Kine, kao i holandskih, arapskih i indijskih trgovaca, batik je i danas omilјeni način dezeniranja tkanina za izradu odevnih predmeta u mnogim delovima Azije i Afrike.

Kao čukununuka barda srpske književnosti Borislava Bore Stankovića, Milica se rado odaziva manifestacijama i izložbama  koje se održavaju zarad očuvanja dela tog velikana srpskog pera. Ovo je njena prva samostalna izložba u Beogradu.

Milica Davidović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na Odseku za dizajn tekstila. Završila i solo pevanje i klavir u Osnovnoj muzičkoj školi „Stanković”.

Podelite ovaj tekst: