Julius Meinl – “PLATITE KAFU STIHOM”

U kalendaru Julius Meinl kompanije, 21. mart je tradicionalno dan posvećen poeziji, emocijama, druženju i dobroj kafi.  I ove godine, povodom Svetskog dana poezije, vodeća bečka kompanija za preradu kafe, organizovala je omiljenu globalnu akciju: “Platite kafu stihom”

Ugostitelji u oko 50 lokala u Srbiji, u kojima je akcija realizovana, odrekli su se prihoda od kafe

Akcija je realizovana u više od 45 zemalja sveta, a podržao je Tom Odell, poznati muzičar i tekstopisac i Julius Meinl ambasador. Ljubitelji espressa su na Svetski dan poezije dobili priliku da svoj omiljeni napitak plate na jedinstven način – stihom! Pozvali smo ih da utišaju svoje telefone, prepuste se emocijama, inspiraciji i napišu stihove, koje će nameniti nekoj dragoj osobi. Svi učesnici kampanje imali su šansu da, pored kafe, osvoje putovanje u Glazgov na koncert Tom Odell-a, koji će se održati u julu mesecu ove godine, a koji će ujedno biti i njihov domaćin.

Ovaj datum za Julius Meinl kompaniju predstavlja važan dan u godini kada se ujedinjuju svi zaposleni kako bi proslavili radost života u trenutku, podelili emocije i pretočili ih u poeziju. Julius Meinl je inspirisao nas i nadahnuo da inspirišemo druge. Tako je kampanja “Platite kafu stihom” u Srbiji prošle godine dobila i humanitarni karatker, pa je ove godine nastavljena u istom duhu. Njoj su se, pored kompanije Julius Meinl, pridružili i ugostitelji preko 50 lokala u kojima je realizovana ova akcija, odričući se tom prilikom prihoda od kafe koje su poslužili svojim gostima.

“Želim da iskažem čast i zadovoljstvo što smo putem naše globalne akcije: “Platite kafu stihom, tradicionalno obeležili Svetski dan poezije. Prošle godine donirano je 500.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, dok smo ove godine uspeli da odemo korak dalje i obezbedimo 1.000.000 dinara za ginekološko – akušersku kliniku “Narodni front”. Na ovaj način, želeli smo da podstaknemo podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i da našim mamama i bebama pružimo što bolje uslove i negu. Ponosan sam što su našu ideju prepoznali građani i ugostitelji širom Srbije i što se donacija ove godine čak duplo uvećala. Verujemo da će ih poezija još inspirisati i da ćemo njihovu podršku dobiti u znatno većem broju i u godinama koje slede. Neka svaka šoljica Julius Meinl kafe stigne do srca naših korisnika i bude podsticaj za neko dobro delo”, Goran Javorac, izvršni direktor kompanije Julius Meinl.

Podelite ovaj tekst: