Kampanja ”Vozi odmoran”

Predstavnici kompanije EKO Srbija i Agencije za bezbednost saobraćaja su 5. jula najavili nastavak saradnje na letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda, pod nazivom „Vozi odmoran“.

Predstavnici Eko Srbija i Agencije za bezbednost saobraćaja

Namera da kampanja istakne važnosti redovnih pauza u toku dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu, ali i na lokalnim relacijama.

Kompanija EKO Srbija je od Agencije za bezbednost prepoznata ka društveno odgovorna kompanija i pouzdan partner. Tokom kampanje EKO Srbija će biti uklјučena putem edukativnih lifleta sa savetima za bezbedno putovanje koji će na EKO pumpama biti distribuirani vozačima širom Srbije. Lifleti sadrže uputstva i pravila za bezbednu vožnju. Da bi se omogućio bezbedan dolazak na želјenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju kako tokom noći, tako i tokom najtoplijih delova dana. Pored lifleta, svi vozači na usluzi imaju i besplatnu proveru automobila, Pit Stop. Osoblјe na EKO pumpama je obučeno da proveri klјučne bezbednosne tačke automobila, kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, ulјe, rashladna tečnost. Na ovaj način pruža se dodatna pomoć vozačima u pripremi za put i to 24 časa.

Preventivna kampanja pokrenuta prošle godine nastavlјa se tokom celog leta da bi se edukovali vozači i putnici koji kreću na različite destinacije u Srbiji i inostranstvu.

Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost u saobraćaju je izjavila:

“Drago nam je da nastavlјamo saradnju sa Eko pumpama zbog izuzetnog uspeha prošlogodišnje kampanje, a sa namerom da pojačamo odgovorno ponašanje u saobraćaju i opadajući trend saobraćajnih nezgoda. Prošlogodišnja kampanja je pokazala da je tokom njenog trajanja smanjen broj nezgoda na putevima u Srbiji i broj povređenih i poginulih učesnika u saobraćaju”.

„Kompanija Eko Serbia kao deo Helenik Grupacije u svom DNK ima komponentu bezbednosti. Samim tim potpuno je prirodno da drugu godinu za redom podržavamo jednu ovakvu kampanju koja se tiče bezbednosti u saobraćaju. Cilј nam je da poruka „Vozi odmorno“ dođe do svih posetilaca Eko benzinskih stanica, ali i svih vozača u Srbiji“, izjavio je Vuk Radović, generalni direktor kompanije Eko Serbia.

Podelite ovaj tekst: