Karlsberg predstavio Dunđerski pivo

Kompanija Karlsberg Srbija predstavila je 26. marta novog člana svog pivskog portfolija – Dunđerski pivo

Ovaj novitet koji stiže iz pivare u Čelarevu predstavlja omaž njenom osnivaču, poznatom industrijalcu Lazaru Dunđerskom, i njegovoj posvećenosti kvalitetu u proizvodnji piva.

Novo Dunđerski pivo dostupno je u povratnoj boci od 0,5 litara i u limenci čiji dizajn karakteriše specijalna, matirana površina na kojoj je ispisana priča o osnivaču pivare Čelarevo, ali i logo inspirisan originalnim ispisom „Dungjerskovo pivo“ iz 1892. godine.

– Naša pivara posluje već više od 120 godina tokom kojih smo uvek težili savršenstvu i pravljenju najboljih piva. Istu viziju imao je i naš osnivač, Lazar Dunđerski, što nam je i bila inspiracija za lansiranje novog piva. Ono predstavlja jedinstvo zaostavštine Lazara Dunđerskog, kao neizostavnog dela naše tradicije, i vrednosti za koje se Karlsberg zalaže danas – rekao je Srđan Popović, direktor marketinga Karlsberga Srbija.

Godine 1892. na imanju svoje porodice na jugu Bačke, bogati veleposednik i boem Lazar Dunđerski osnovao je pivaru Čelarevo koja je danas jedna od najmodernijih fabrika piva u regionu.

Podelite ovaj tekst: