Kasperski štiti finansijske transakcije

Prema istraživanju koje su sprovele kompanije Kasperski Lab i B2B Internešnal u 2014. godini, 52 odsto kompanija u Evropi spremno je da investira u softver specifično dizajniran za zaštitu finansijskih transakcija

Kasperski štiti finansijske transakcije

Sigurnost platnih podataka i finansijskih transakcija veliki su prioritet za preduzeća – trećina kompanija stavlja zaštitu ovih informacija na vrh liste prioriteta IT menadžmenta u dolazećoj godini, a gotovo polovina (41 odsto) veruje da bi trebalo posvetiti više pažnje obezbeđivanju finansijskih transakcija.

– Učestalost krađe finansijskih podataka prikazana u našem istraživanju još jedan je razlog zašto je efikasna zaštita vredna investicije. Pružaoci finansijskih usluga trebalo bi da sprovedu integrisano sigurnosno rešenje koje obezbeđuje proaktivnu prevenciju prevara, kako bi povećali efikasnost i optimizovali iskustvo svojih klijenata – ističe Ros Hogan, globalni direktor sektora za prevenciju prevara u kompaniji Kasperski Lab.

Kako bi omogućio takvu vrstu bezbednosti, Kasperski Lab je razvio platformu Kaspersky Fraud Prevention za finansijske kompanije i kompanije za elektronsku trgovinu. Ona može da zaštiti bilo koji uređaj koji klijent koristi i može da detektuje ilegalne transakcije u okviru infrastrukture kompanije.

Podelite ovaj tekst: